Разберете няколко интересни факта за Андрей преди Андреа.

- Андрей е роден в бивша Югославия и по-точно в Босна и Херцеговина през 1991 година. Майка му е сръбкиня, а баща му - хърватин. Той има и брат. През 1999 година Пежичови стават политически бежанци – те бягат от натовските бомбардировки чак в Австралия.

- Като момче Андрей винаги е изглеждал странно – нежен, с меки черти като момиче. Семейството го е приемало такъв, какъвто е. Дори баба му на въпросите внук или внучка имате, е отговаряла твърдо - "И двете!"

Четете още: Мъж манекен рекламира дамско бельо

- Бъдещата световна модна звезда е била добър ученик. Андрей дори е имал добри бележки и е мислел да стане историк, но никой не може да избяга от съдбата си – на абитуриентския си бал той бива посочен единодушно от съучениците си за... кралица на бала.

- На 17 години той е забелязан от агентите, работещи за модната индустрия, издирващи млади и перспективни модели. Тук обаче историята става леко неясна – едни казват, че той е забелязан от точно такъв агент докато е бил на смяна в McDonald's, а за други историята е съвсем различна. Но нека не забравяме, че всяка една звезда има своите тайни и един тъмен период, който дори и PR-ите трудно могат да маскират.

- Кариерата на Пежич тръгва стремглаво нагоре още от първия миг, в който е открит, защото дизайнерите веднага осъзнали силата на неговите данни, и че той самият е златна мина. Колко са хората на света, които изглеждат еднакво добре, облечени в мъжки и женски дрехи? Ръстът на Андрей е188 сантиметра, тежи 57 килограма. Това го прави универсален за представяне на женски и мъжки дрехи. Освен всичко природата му на мъж му дава още едно предимство пред останалите манекени жени – той няма да натрупа мазнини по ханша си. Освен това природата не му позволява да ражда, което е гаранция за много спестени главоболия. С една дума – той е идеалната закачалка! Едва на 19 младият мъж се пренася да живее в Меката на модата Париж и участва в ревюта на Жан-Пол Готие, Марк Джейкъбс и други модни диктатори.

- Нищо не е в състояние да спре Андрей, на него всичко му залепва! През 2011 г. той участва в реклама на сутиени. През 2013 г. дори надяна булчинска рокля и дефилира по модния подиума по време на Модната седмица в Барселона.

- В своите интервюта Пежич не скрива, че е бисексуален. Винаги се е дразни когато го наричат травестит – за себе си той е е казвал, че иска да го възприемат като андрогин, тоест - мъж, чиято външност е женствена по природа. През 2011 година журналистите от мъжкото списание FHM се обръщат по негов адрес като използват обидната дума "то" (thing) в обяснителната статия за него по повод отпечатаната от медията класация "Стоте най-сексуални жени на годината". Яростта на Пежич в този момент избухва с невиждана до тогава сила. Списанието дори публикува извинение за нараненото му мъжко его. Но ефектът всичко това бил този, че на Андрей му писва да го бъркат и затова е решава да смени пола си, за да не стават повече "грешки".

- През 2013 година Андрей се снима за бразилския Vogue.

- Андрей винаги е казвал, че не иска да си сменя пола, а желае да живее по средата. Очевидно е, че това се е оказало трудна задача, така че през 2014 г., той си прави операция за смяна на пола. Пежич признава, че преди това дълго е страдал. Известно време е възнамерявал да се присъедини към гей обществото, но разбрал, че този път не е за него. През февруари 2015 г., след поредица от операции, Андрей накрая става Андреа и излезе с гръм и трясък на подиума в Седмицата на модата в Лондон като модел-жена.

- Андреа е първият транссексуален модел, който ще се появи на страниците на влиятелния и консервативен Vogue – това ще стане в бъдещия майски брой на списанието. Това и контракта му с козметичната марка MUFE са черешката в тортата за Пежич. Според нея, модната индустрия сега облагодетелства всички необичайни модели, което е много вярно.

Четете още: Топмоделки дефилират по страниците на Vogue

ВИДЕО: