Много жени са любопитни дали наистина съществуват ефективни диети за бързо отслабване. В живота на всеки има моменти, когато не му остава достатъчно време до дадено важно събитие, пък му се иска да отслабне. Има ли диети за подобни случаи или всичко е измама и мит? Според нас има!

Ефективни могат да бъдат както едноседмичните, така и тридневните монодиети. Списъкът им е доста дълъг и е трудно да се избере най-добрата. Във всички случаи трябва да имате предвид особеностите на организма си и личните си вкусови предпочитания.



При избор на бърза диета спазвайте следните правила:

* изберете диета, чийто основен продукт да е достъпен за вас, тъй като повечето монодиети се базират на един продукт;
* продуктите в менюто ви трябва да ви харесват на вкус, иначе ще ви е два пъти по-трудно да спазвате диетата;
* за по-приятно си изберете диета, в която ястията да се приготвят лесно, така ще прекарвате по-малко време в кухнята, изкушавайки се да хапнете нещо забранено.

Сред одобрените от редица потребители диети за бързо отслабване можем да обърнем внимание на:

* различните монодиети;
* различните видове диета на кисело мляко;
* диетите на различни звезди и знаменитости;
* популярната напоследък белтъчинна диета (нейни вариации са диета на Дюкан и нисковъглехидратна диета).



10 ефективни бързи диети

1. Холивудската диета е популярна сред американските актьори, продължава две седмици, през които се свалят около 7 килограма. Диетата изисква следене на количеството поемана захар, сол и мазнини и пълно спиране на хляба.

2. Зелевата диета се смята за доста ефективна – за 7 дни можете да свалите до 5 килограма. Менюто е съставено така, че ястията да са вкусни и да съдържат минимално количество мазнина.

3. Японската диета може да даде добър резултат – до 8 килограма за две седмици. Основна храна в нея са морските продукти, но всички ястия трябва да се готвят без сол.

4. Бразилска диета – базира се на зеленчуци, плодове и зеленчукови супи. За една седмица можете да свалите до 4 килограма.

5. Интервална или тридневна диета. Продължава 9 дни, но се разделя на три етапа по 3 дни, в които ядете ориз, картофи и зеленчуци. По време на диетата можете да пиете само чиста вода. Можете да свалите до 7-9 килограма, но при това трябва да следите внимателно здравословното си състояние.

6. Диетата на елда (гречка) обикновено продължава една или две седмици, през които можете да свалите между 4 и 8 килограма. Предвижда хранене с елда, изкисната във вода.

7. Супената диета позволява да ядете всякакви супи, включително и крем-супи. Най-важното е ястията да не са от картофи или бобени култури и да не съдържат краве масло. Хляб също не трябва да се яде, а солта в супите трябва да е в минимални количества. Диетата трае 7 дни, за които ще свалите до 4 килограма.

8. Тридневната диета на топмоделите – позволява да свалите до 5 килограма максимално бързо Смята се за строга диета, тъй като позволява да ядете само по едно яйце и 300 гр. извара на ден, не предвижда никаква вечеря и нищо за пиене освен чиста вода.

9. Диета на кисело мляко – продължава 7 дни и ще ви позволи да свалите 4-5 килограма. Просто яжте обезмаслено кисело мляко или пийте по половин литър айран на ден.

10. Диета на фрешове. С нея ще отслабнете бързо, но ще ви е много трудно да издържите. Пийте по три пъти на ден пресен фреш от портокали, грейпфрути и лимони. През останалото време се позволява само вода. Обикновено диетата трае 3 дни, като за това време се свалят 3 килограма.