Автор
Woman.bg

10 аргумента в полза на оргазмичната медитация

Джъстин Доусън, основателка на Turnon Britain, привежда 10 убедителни аргумента в полза на оргазмичната медитация и ежедневните оргазми.

1. Абсолютно всяка една жена е способна да изпита оргазъм. И всяка преживява при това свой собствен, уникален опит. Най-важното е любопитството и доверието към самата себе си. Освен това не забравяйте, че всичко е възможно. Дори и онова, за което не сте смеели да помислите.

2. Оргазмичната медитация трябва да се практикува не по-рядко от три пъти седмично, а още по-добре ежедневно. Аз го правя вече от 8 години. Пробвайте да го правите в продължение на един месец и после решете дали това ви е нужно или не.

3. Оргазмичната медитация не е просто нещо. За да се научите, се изисква търпение и осъзнато желание. Затова при нас не идват маниаци, социопати и търсачи на лесен секс. Те ходят другаде.



4. Често ни питат как може нещо толкова интимно като оргазма да се практикува в група. Моят отговор е, че йогата и медитацията също се практикуват групово. На нашите курсове атмосферата е безопасна и релаксираща, което е много добре за жените. Особено за онези, които в момента нямат постоянен партньор. Именно в група се рушат по-лесно вътрешните блокажи, табутата върху сексуалността, изпитването на удоволствие и върху доверието към партньора.

5. Оргазмичната медитация е достъпна за всички. Няма значение на колко сте години и каква вяра изповядвате. При нас идват хора на от 17 до 88 години, християни, юдеи, мюсюлмани, будисти, атеисти, агностици... Директорката на офиса ни в Сан Франциско сега е бременна в осмия месец и смята да практикува оргазмична медитация чак до раждането.

6. Оргазмът е енергия. Когато ни липсва енергия, се чувстваме уморени, опустошени, пресъхнали, лишени от вдъхновение. Когато пък имаме прекалено много сексуална енергия, се чувстваме твърде превъзбудени и агресивни. Затова трябва да се учим да попълваме запасите си от тази енергия и да ги използваме разумно.



7. Защо ни заобикалят толкова много хора, които изглеждат асексуални? Сигурно просто ви се струват такива. Те са изгубили пътя към себе си, а затова и способността си да създават връзки. Истинската близост е била засенчена от други приоритети – работа, употреба на материални блага, социални мрежи, забавления. Тези хора често изглеждат преуспели и красиви, но дълбоко в себе си не се чувстват щастливи.

8. Биологически сме предвидени за близост. Тя ни е необходима като въздуха – само и единствено тя може да ни даде най-силния прилив на енергия.

9. Защо когато живеете с партньора си, влечението може постепенно да спада? Причина за това са нереалистичните очаквания. Мислим си, че ще изпитваме същото привличане един към друг, както през първите месеци от връзката. Когато не стане така, се разочароваме и се появяват претенции – първо скрити, а после и явни. Преставаме да се виждаме един друг обективно, все повече се гледаме през призмата на обидата. Така постепенно губим чувството за близост. Затова говорете. Не дръжте чувствата си затворени в себе си нито за ден. Откритостта е истински афродизиак, дори когато ви причинява дискомфорт.

10. Трябва да се грижите за сексуалния си живот, както сте свикнали да се грижите за здравето си и външния си вид. Нали ходим на козметик и на йога! Трябва ежедневно да инвестирате в секса, в поддържането на близостта и на сексуалната енергия. Оргазмичната медитация е едно от най-достъпните средства за тази цел.