Автор
Woman.bg

10 алтернативни приложения на обикновени вещи

Всеки от нас ще намери вкъщи неща като стари чорапи, ненужни закачалки и кутии от бонбони.

Разбира се бихте могли да ги изхърлите, но можете и да ги използвате по нестандартен начин. Как ли?

1. Широки гумени ластици Ще ви се налага често да отваряте и затваряте вратата, а ръцете ви ще са заети? Усучете един ластик на осмица около двете дръжки на вратата така, че да държи езичето на бравата. Сега ще можете да отваряте вратата с просто бутване с рамо.

Четете още: Кучешко легло от ... стара маса

2. Една стара многоетажна закачалка може да стане чудесна основа за подреждане на вашите бижута. Ако я боядисате или украсите с декупаж, ще получите оригинален елемент за интериора си.

Четете още: Направи си сама: Закачалка за 20 минути

3. В кутийката за очила можете да сложите и други предмети. Например при пътуване приберете в нея бижутата си, мр3-плейъра или слушалките.

Четете още: Как да си направите модерна закачалка

4. Старите чорапи могат да се ползват за опаковане на чупливи предмети при пренасяне или просто при складиране. Така няма да ви се наложи да давате пари за найлон на „мехурчета“ или други опаковъчни материали.

Четете още: 10 начина да преобразите работното си място

5. След като изядете бонбоните от кутията, извадете пластмасовата част, измийте я и я сложете в чекмеджето си. В нея ще можете удобно да подредите кламери, телчета за телбод и други канцеларски материали. Опаковката е подходяща и за дребни бижута.

Четете още: 5 колоритни идеи за вратата на хладилника

6. Със стара пиличка за нокти можете внимателно и ефективно да отстраните мръсни петна от велурени чанти, обувки и якета.

7. Казват, че човек може да премахне миризмата на лук или чесън от ръцете си, ако ги потърка с лъжица от неръждаема стомана под течаща вода.



8. Обикновената гума за триене ще ви свърши работа не само при писане и рисуване – с нея можете да изтриете следи от каучукови подметки по паркета или плочките, а понякога и петна от светли чанти или обувки.

9. Ако постоянно губите малките си обеци, закачете ги на копчета. Така лесно ще ги намирате, разпределени по двойки.

10. Не изхвърляйте използваните лепящи се листчета – преди това прокарайте лепкавата част между бутоните на клавиатурата. Така ще съберете лесно дребните частици и прахта.