Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

1 юли според астрологията

Празнуват Дамян, Дамянка, Козма, Кузман, Кузо. Светите безсребърници Козма и Дамян лекуват всички болести, безнадеждни състояния. Закрилят лекарите, билкарите, покровители на народните лечители, на минералните извори и санаториумите.

Денят започва с Луна в знак Телец, където ще се движи на празен ход до 14:45ч, след което се премества във въздушния знак Близнаци. Не се препоръчва в това време да се започват важни неща. Можете да го правите след този час.

Венера в секстил с Юпитер – аспект на небесната благословия. И да има тъга и страдания, те ще са кратковременни. Еклесиаст казва: “има време за всяко нещо под небето” . Днес е време за любов, за срещи, за обществени мероприятия, финансови сделки, благотворителна дейност, за нови познанства. Днес ще се размърдат музите и ще посетят своите любими поети, художниците и музикантите. Ако още не смеете да се обясните някому в любов, какъв по подходящ ден от днешния?

Благоприятно е за финансови операции, а защо не си опитате късмета на някакви игри, тото, лотария? Все пак зависи от личният ви хороскоп. Днес може ужасно да ви се прииска нещо сладичко или да ви увлече хапването. Внимавайте! Килограмите сега много лесно се трупат.

27-ми лунен ден – Ден на надеждата и търсенето. Всичко, което правим в живота, го правим не за себе си. Когато човек моли за помощ само за себе си, той получава малко, а когато се моли за другите, към него идва поток от енергия. През този лунен ден хората живеят в постоянни промени и колебания. Ако имате домашни питомци или стайна оранжерия, то посветете този ден на проблемите на вашите мълчаливи приятели. Хубав ден, за да се представите в цялата си красота пред вашите избраници, да проявите своите вярност, смирение и нежност, за да произведете решаващото впечатление за техния избор. Психологическият фон на 27-я лунен ден е подобен на атмосферата на 6-я, в който доминира една от вселенските стихии - въздушната. В хората се изостря интуицията, шестото чувство. Постарайте се да не зацикляте на конкретни жизнени, особено битови проблеми. Вътрешният ви глас може да ви подскаже вярното решение.

В този ден са възможни различни прозрения. Лесно можете да намерите отговори на въпроси, които отдавна ви мъчат, но при условие, че сте в спокойно състояние и не се поддавате на делничната суета и натрапчиви мисли, а откриете съзнанието си към възприемане на висшата космическа информация. Никакви нови дела не се препоръчват, ако нямате достатъчно информация.

По-малко се гледайте в огледалото, ако може изобщо минете без него. Може да се създаде у вас чувство за непълноценност. Не е добро време за решаване на битови проблеми. Подходящо за работа в градината и грижа за цветята. Болестите възникнали през него не са опасни. Стойте по далеч от водоемите и басейните. Студената вода днес е много опасна.

Диета – да се ограничи консумацията на картофи и цитрусови плодове. Препоръчително е на обед да ядете само лека супа. Може да пийнете чаша червено вино, но от останалият алкохол се въздържайте.