Напоследък е актуално да залагаме на някои модни съчетания и аксесоари, които често определяме като „хипстърски“. Знаем ли обаче какво точно означава да бъдеш хипстър и кои са отличителните му черти?

Вижте някои характерни особености на хипстъра

Прическата

Важното е да бъде небрежна. Особено модерно е и кокчето, което е взаимствано от мъжкия „man bun”, също така и прическата на две плитки. Разбира се, по-ярките цветове за коса също допълват хипстърската визия.

Очилата

И не само слънчевите. Всеки себеуважаващ се хипстър има цветни диоптрични рамки със стъкла без диоптър. Най-често рамките са черни, червени или друг ярък цвят. А що се отнася до слънчевите очила, моделът който е на почит сред хипстърите е добре познатият Wayfarer.



Нетрадиционни комбинации

Необичайното съчетание между цветове и материи е неизменна част от всекидневието на хипстърите. Взаимстването от мъжкия гардероб също е често срещан похват. Ако изпитвате желание да бъдете издържани в хипстърски стил, просто направете най-нестандартните комбинации, граничещи с абсурда. Разбира се, ретро привкусът е задължителен.

Тениски с послания

Социалните послания като „No to Racism” и „War Is Murder” са задължителна част от облеклото на хипстърите в комбинация с дънки с кръпки. Тениските с надпис на име на рок група - също.

Аксесоарите

Задължително трябва да наблегнете върху калъфа на телефона си, който е добре да бъде гумен и с огромен анимационен герой или симпатично животинче. Напоследък стават актуални и дървените калъфи. Другите задължителни хипстърски аксесоари са големите часовници, както и нестандартните комбинации с различни бижута.

Шапката

Нейно величество Шапката е може би най-важната част от хипстърската визия. Без значение какъв модел ще бъде, важното е да е в различен стил от останалата част от аутфита ви.



Шаловете

Колкото по-големи и цветни – толкова по-добре!

Кецовете

Завършекът на небрежната хипстърска визия задължително трябва да бъдат кецовете. Няма да сгрешите, независимо дали ще заложите на типичния модел на Adidas, или на Converse.