Как да бъда стилна? Това е въпрос, който много дами си задават.

Първото нещо, което трябва да направите е да разберете значението на думата стил.

Стилният човек не следва сляпо модните тенденции. Истинският стил се асоциира с индивидуалността на дамата. Той разкрива характера, настроенията и дори мечтите на един човек.

Стилната жена знае как да избира дрехите, които подхождат на нея самата.

Знание

Най-добрия начин да научите нещо ново е като намерите добри примери. Не става въпрос да изучите историята на модата, а просто да обръщате внимание на хората, които са доказали, че имат стил.

Olivia Palermo


Jennifer Lopez

Gwen Stefani

Ревизия


Разгледайте дрехите в гардероба си критично и обективно. Гарантираме, че ще намерите поне десет дрехи, които отдавна знаете, че са за боклука, но все нещо ви спира да изхвърлите. Бъдете безмилостни - изхвърлете ги и по този начин ще освободите място за нови свежи модели не само в гардероба си, но и в съзнанието си.

Сигурни комбинации

Ако не сте съвсем сигурни за правилните комбинации на вашите дрехи, започнете с нещо безопасно - червено с черно, черно и бяло, сиво и нежно жълто и монохромни съчетания. Открийте кои цветове са точно за вашата личност и фигура. Харесвате по-ярките или по-пастелните нюанси? Обичате да съчетавате няколко различни цвята? Харесвате да акцентирате само с една дреха в наситен цвят?

Donna Karan

Temperley London

Точната мярка

Изключително важно е да откриете кои дрехи подхождат най-добре на вашия тип фигура.

Не се страхувайте да пробвате модели, които досега не сте имали смелостта да пробвате. Не се ограничавайте и не казвайте „Не” преди да сте пробвали и да сте се видели в огледалото.

Това че например една дреха да е много популярна в момента, не означава, че е точно за вас и за вашата фигура.



Бъдете смела и експериментирайте!

Когато усвоите фундаменталните правила и добиете самочувствието, че имате свой личен стил, тогава смело можете да започнете да експериментирате.

Nicholas Kirkwood

Възможностите са безкрайни. Бъдете отворена към нови комбинации на материи, цветове, дължини… И не забравяйте, че аксесоарите правят една визия завършена.