Автор
Роси Кацарова

Несъвършенството ги превърна в звезди

Кони Чиу от Хонг Конг е четвъртото дете в семейството, но е единствената, страдаща от албинизъм.

Красавицата е родена в Китай, но израства в Швейцария, където учи история на изкуството и журналистика. Интересната ѝ външност обаче ѝ отваря вратите на модния свят и въпреки че започва да работи като модел чак на 24, днес тя често е ангажирана за фотосесии.



Американският модел Никиа Форекс е живото доказателство, че различността е благословия, а не причина за неудобство и срам.

Още от малка тя се откроява от другите заради смуглата си кожа, ситните къдрици множеството лунички. Това ѝ навлича присмех в детските години, но като възрастна именно благодарение на уникалната си визия, тя не само се радва на засилено внимание от страна на противоположния пол, но и става успешен модел, участващ в редица проекти, включително и кампании на Coca-Cola.



Своя триумф в модния бранш прави и 8-годишната Ава Кларк, която също страда от албинизъм.

Първоначално това състояние предизвиква множество катаклизми в живота на родената в Африка Ава и семейството ѝ. Причината е, че на Черния континент местните вярват, че кръвта, органите и крайниците на албиносите са лековити и носят късмет и затова те биват избивани като животни.

За да предпазят детето си, семейство Кларк се мести в по-голям град, където е далеч от вярванията и предразсъдъците, властващи в малките населени места.

По-космополитната среда е дружелюбна към Ава и днес, едва на 8 години, тя се радва не само на нормално детство, но и успешна кариера в модния бранш, включваща фотосесии за списания като Vogue.



Невероятно тъмният цвят на кожата на Коудиа Диоп е причина за открит тормоз в детските ѝ години, но днес именно благодарение на него тя е истинска сензация в Instagram и търсен модел.

Затова и към днешна дата Коудиа не е срамежливото момиче отпреди години, а уверена и вдъхновяваща млада дама, смело заявяваща: "Ако сте имали късмета да сте различни, никога не се променяйте!"



Уини Хароу, чието истинско име е Шантел Браун, е доста популярен през последните години модел, който страда от витилиго.

Първоначално красавицата натрупа популярност чрез Instagram, после участва в риалитито на Тайра Банкс "Следващият топмодел на Америка", а към днешна дата е рекламно лице на Desigual заедно с Адриана Лима.

Фотосесии за различни модни списания и участие на Седмицата на модата в Ню Йорк – днес животът на Уини изглежда перфектен, но истината е, че на Хароу не винаги ѝ е било леко. Младата дама признава, че като малка е мразела визията си, защото заради странната пигментация на кожата си е търпяла много подигравки и често е била обект на тормоз.

"Много хора ме питат кое е събитието, какво е нещото, което ме е накарало да приема състоянието си и да добия увереност. Но истината е, че нищо не се е случило, просто самата аз реших, че е време да се фокусирам върху собствената ми представа за себе си", признава Уини.

"Изведнъж си казах, чакай, дълбоко в себе си всъщност аз не мисля, че съм грозна. Аз мисля, че съм красива, откъде се взе тази идея, че не съм. Втълпена ми е от някой друг. Успях да добия увереност и да започна да се развивам и като личност, и професионално, когато се научих да се вслушвам във вътрешния си глас."