Автор
Woman.bg

Най-ужасните модни грешки, които да не допускате

Истината е, че много от звездите в световен мащаб се обличат нелепо и то често. Лошото е, че ние не трябва да се влияем от тях. Ето защо наистина трябва да се замислим какво е задължително да избягваме в дрешния си ансамбъл. И да знаем абсурдните изключения, които не влизат в това иначе категорично правило.

Кроксове

Ако приятелят ви носи гумени галоши (нека не се залъгваме - кроксовете са си обикновени галоши), докато оправя нещо по гаража, всичко е наред. Но ако вие решите да се сдобиете също с един чифт и да ги носите дори само до магазина... Нека го кажем така: никога, ама никога не го правете. Не е въпросът в това дали и кой ще ви види - става дума за самоуважение и самомнение, които лесно се променят. Първо са кроксове, а после изведнъж идват и...



Ъгсове

Не наподобява ли странно наименованието на uggs на ugglies? Не е случайно. Уж са създадени да бъдат удобни, а не красиви, но напомнят ужасно много на домашни пантофи, които пък вървят с пижама. И не са за извън вкъщи в никакъв случай.



Огромни бижута

Ако сте възрастна мургава жена, която гледа на боб, захар, карти и лее куршум, извинявайте - можете спокойно да носите обеците, правени от пендарите на баба ви, както и огромния златен гердан с добавка златен пръстен с монограм. Но ако не сте, залагайте на семплия, изчистен дизайн на бижутата, като внимавайте да се съчетават добре едно с друго. Нали знаете колко са смешни мъжете с гигантски златни ланци и гривни? Аналогията е същата.



Клинчета

Нека уточним: клиновете или т.нар. yoga pants са прекрасно облекло не само за йога, а и за фитнес, тичане и почти всякакъв спорт. А и за вкъщи е много удобно. Но със сигурност не се препоръчва да се носи във всекидневието или в работна обстановка - абсолютно недопустимо.

Четете още: Предложения на Woman за пролетта - якета под 100 лева



Пайети

Ако не сте на модно ревю или не сте си купили бляскава дреха от пазарче в краен квартал, всякакво облекло с пайети е категорично забранено (пред хора със сигурност, но бихме препоръчали дори и сама вкъщи да не се обличате така, а и да не притежавате подобни дрехи).



Животински щампи

Да, това е може би най-категоричната забрана от всички изброени. И не се залъгвайте - дори да си мислите, че носите пола, панталон, обувки или яке с леопардов принт иронично, никой друг няма да го знае и ще бъдете вкарани в определена поведенческа и нискоинтелектуална категория жени, в която със сигурност не бихте искала да присъствате.



Автор: Благовеста Дамянова

Четете още: Кринолинът - модата, която уби над 40 хиляди жени