В Брюксел се провежда среща на високо ниво на НАТО, която е ключова за бъдещето на света. Основната тема е борбата срещу тероризма, както и увеличаването на военните бюджети.

За пръв път в европейската столица присъства и президентът на САЩ Доналд Тръмп. Срещата преминава при особено засилени мерки за сигурност, след атентата в Манчестър и поради визитата на американския президент, който предизвика вълна от протести по улиците на Брюксел, заради позициите му за климатичните промени и социалните права.

Нашата държава е представена от делегация, оглавявана от президента Румен Радев, придружаван от съпругата си Десислава Радева. На срещата присъстваха и други първи дами на световни лидери, сред които бяха Мелания Тръмп и Бриджит Макрон. Ако се чудите кой е мъжът от снимката на първите дами - това е Готие Дестне - съпругът на премиера на Люксембург Ксавие Бетел. Двамата сключиха първия гей брак в историята на света на действащ министър през 2015 г.



Четете още: Дисекция на стила на жените в българската политика

Световните медии веднага изправиха на моден дуел Мелания Тръмп и Бриджит Макрон, които бяха заложили на черни рокли. Според модните експерти безспорен превес има Мелания.

Нашата първа дама Десислава Радева, която е връстничка на г-жа Тръм, бе заложила на светла рокля, дело на българската дизайнерка Невена Николова.



Четете още: Бриджит Макрон: Романтика по френски и рокендрол мода