През последните няколко сезона Седмицата на модата в Ню Йорк не просто представя новите творения на най-известните имена в модния бранш и дава възможност за изява на млади и талантливи дизайнери, включително и нашето момче Джио Диев, но и се опитва изцяло да разбие стереотипите, обхванали модния бизнес, проправяйки път на едни доста по-различни модели.

Смели и невероятно вдъхновяващи дами, които с гордост дефилират по подиума, без да се притесняват от отпечатъците, оставени по телата им от заболяване или нещастен случай. Вижте тези горди и красиви модели, които не се свенят от това, че са различни, а с широко вдигната глава приемат изпитанията, които им изпраща животът:

Маделин Стюарт


18-годишната Маделин страда от синдром на Даун, но това не я спира да пробие в света на модата. Лъчезарната и красива млада дама е един от новите модели, които ще имаме възможност да видим на тазгодишната Седмица на модата в Ню Йорк, започваща на 11 септември.

20 навика, които могат да подобрят живота ви

Джулиан Меркадо

Меркадо, която има спазматична мускулна дистрофия и се предвижва с помощта на количка, все още не е участвала в Седмицата на модата в Ню Йорк, но съвсем скоро подписа договор с агенцията за модели IMG, която продуцира въпросния моден форум, затова стискаме палци съвсем скоро Джулиан да присъства не само на първия ред на ревютата, но и да дефилира на тях.

Модели в индвалидни колички

Моделите на лондонката агенция Diversity доказаха, че е напълно възможно Джулиана скоро да покори модния подиум. Част от моделите на въпросната агенция са красиви и млади жени, които в резултат на заболяване или инцидент са приковани към инвалидната количка. По време на Седмицата на модата в Ню Йорк, провела се началото на годината, те взеха участие в ревютата, красноречиво доказвайки, че не е необходимо да вървиш наперено по подиума, за да излъчваш изящество и класа.

Джейми Брюър

Джейми е олицетворение за борбеност и сила на духа. Тя страда от синдром на Даун, факт, който не само не й пречи да води пълноценен живот, но и който не я спира да развие успешна кариера и то в света на киното и модата. Брюър участва в хитовия сериал "Американска история на ужасите", и освен това този февруари дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Вдъхновяващи хора със синдром на Даун

Уини Хароу

Вече сме ви разказвали за прекрасната Уини, една от финалистките в шоуто на Тайра Банкс – "Следващият топмодел на Америка". Красавицата, болна от витилиго, дефилира за Desigual в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк, представяща тазгодишните есенни колекции.

Карън Криспо

Очарователната Карън се разболява от бактериален менингит, оживява, но загубва и четирите си крайника. На Седмицата на модата в Ню Йорк през февруари тази година тя дефилира за Carrie Hammer и се превърна в първата жена с четворна ампутация, която се качва на модния подиум.

Вдъхновяващи цитати от известни жени