Автор
Woman.bg

Мисията възможна: Намирането на идеалния подарък за любимия

Коледните празници все по-убедително се задават на хоризонта, носейки със себе си домашен уют и мигове на топлота със семейството, но също така и нелеката задача да се подберат подаръци за любимите хора.

Казваме "нелеката", защото предполагаме и вие като нас искате да купите на най-близките си нещо, с което не просто да отбиете номера, ами красноречиво да засвидетелствате любовта и привързаността си към тях. Като истината е, че намирането на подарък за половинката е може би най-трудоемката задача.

След няколко несполучливи избора през годините, довели до изкуствена усмивка от любезност върху лицето на любимия, си взехме поука и тази година от рано се заехме усърдно да търсим най-подходящия подарък, който нашия мъж да намери под елхата в коледната утрин.

След продължително обикаляне по магазините и онлайн проучване смело можем да заявим, че го намерихме в изяществото на хубавия часовник. В много държави подаряването на този аксесоар се тълкува като символ на истинска любов и затова е прието да се избира само за много близки хора, защото в него са закодирани признания като "обичам всяка секунда с теб".

Според българската народопсихология пък ако подарите часовник на любим човек, той задължително трябва го "откупи" от вас със стотинки.



Но нека оставим настрана поверията, истината е, че часовникът е перфектният подарък – той е онзи незаменим аксесоар, който не просто допълва мъжкия стайлинг по неподражаем начин, ами говори и много за притежателя си и за неговия социален статус, защото няма по-стилно доказателство за просперитет и престиж от хубав часовник около китката.

Разбира се, за да се хареса часовникът на мъжа, на когото го подарявате, той трябва да е съобразен с неговия личен стил. Може би в този ред на мисли намирането на точния часовник изглежда непосилна задача, но за щастие на помощ се задават часовниците с марка CASIO, чиито различни класове и серии се открояват с изящество и разнообразие от дизайни и стилове – от такива с изцяло спортен облик чак до такива с елегантен и класически вид.

За любителите на екстремните и силови спортове са идеални часовниците G-SHOCK, които не само са с дизайн, идеално кореспондиращ си с непринудения спортен стайлинг, но и са с конструкция, направена да издържа на всякакви шокови условия - студ, удари, гравитация, магнетизъм, токов удар, гмуркане на голяма дълбочина и много други.



Ако външният вид на мъжа да вас съчетава в едно спортното и стилното, то най-точният часовник за него е от един от най-високите класове на Casio - EDIFICE, предлагащ шедьоври, умело балансиращи между елегантната визия и casual излъчването.



За активни мъже със спортен дух, чиито любими хобита са бягане, катерене и подобни, са перфектни часовниците PRO-TREK, разполагащи с множество функции като компас, алтиметър, барометър и термометър, специално създадени за спортните натури.



За деловия, стилен мъж, с подчертано по-официален стайлинг, са часовниците от серията BESIDE, които ефектно съвместяват елегантния облик и модерната нотка.

И въпреки че посветихме материала на избора на подарък за любимия, истината е, че часовникът е подходяща изненада за Коледа и за сестра ви или най-добрата приятелка. Перфектни за тях са красивите, модерни и предизвикателни модели от серията BABY-G, която се откроява с разнообразие на цветове.



По-креативно настроените дами не се задоволяват само с избора на подаръка за любимия, защото за тях е прекалено скучно той да бъде прилежно опакован и поставен под елхата. Те винаги измислят по-интересен и нестандартен начин, по който да поднесат купената от тях вещ. Ако и вие сте от тези представителки на нежния пол, ви предлагаме няколко начина да изненадата половинката си в коледната утрин.

Единият вариант е да скриете кутията с часовника в гардероба на любимия ви или в някой шкаф, който знаете, че отваря ежедневно. Поставете под елхата дребно подаръче или шоколадово лакомство и му кажете, че не сте му купили нищо и ще излезете заедно тези дни сам да си избере подарък. Така когато тръгне да се облича и отвори гардероба или пък тръгне да прави кафе и отвори шкафа, ще намери купения от вас часовник, за който въобще не предполага. Едва ли има нужда да поясняваме, че широката усмивка на лицето му е гарантирана.

Също така ако приятелят ви обича загадките, може вместо да слагате подаръка му под елхата да превърнете сутринта на 25-и в забавна игра и да го скриете някъде, на емоционално значимо за вас двамата място. Измислите поредица от загадки, поставени в пликове, отговорът на които да отведе половинката ви до въпросната локация.

Нека загадките да са свързани с неща, които той обича, с ваши общи хобита, с важни за вас дати. Например "За да получиш своя подарък, отиди на улица, носеща името на любимия ти поет, чийто номер е сборът от цифрите на дата, на която се запознахме". Когато разреши едната загадка, му давате плика със следващата и така докато открие мястото, на което е подаръкът му.