Пътешествениците знаят, че гаранция за доброто и комфортно преживяване са хубавото време и уютният хотел. Важна роля за незабравимия воаяж обаче имат и куфарите.

От близо два века те са престанали да бъдат възприемани просто като вещ, с която се пренася багаж. Все повече те са аксесоар, променящ се в съответствие с капризите на модата. Най-дългогодишни традиции в производството на луксозни кожени куфари, пътни чанти, дамски и мъжки чанти, портфейли и всякакви други аксесоари има световноизвестната френска компания "Луи Вюитон".

Френската компания основана през 1854 г. Луи Вюитон, често показвана само с абревеатурата LV, любима на много звезди, издава книга, носеща името „Louis Vuitton: 100 legendary trunks”.

Името Луи Вюитон е едно от най-уважаваните и познати в световен мащаб. Знаменитости като Шарън Стоун, Джейн Ланвин, Ърнест Хемингуей и др. са пътували с чантите френската марка.

Книгата представя повече от 800 фотоси на най-красивите чанти и куфари на Луи Вюитон. Автори на книгата са Pierre Leonforte и Eric Pujalet-Plaa.

Вижте и видетото към книгата: