Автор
Woman.bg

Louis Vuitton пусна колекция с картини на Рубенс и Ван Гог

Френската модна марка Louis Vuitton пусна нова колекция дамски чанти, вдъхновени от едни от най-емблематичните произведения на световни творци като Рубенс и Леонардо да Винчи.


В новата линия, наречена Мasters, Мона Лиза се усмихва загадъчно от няколко вида чанти и портмонета, а виновник за цялостната арт колаборация е съвременният артист Джеф Кунс. Той стана известен след своя секси първорманс с Чиочлина, но сега е повече от порядъчен.


Специално за лимитираната серия на Vuitton той селектира емблематчни платна от наколко автора, оставили следа в световната история на изкуството, като тази чанта с фрагмент от прочутия Жан-Оноре Фрагонар, който е виден предсвител на стила рококо.

"Мона Лиза" на Леонардо да Винчи, "Кипарисите" на Винсент ван Гог и "Лов на тигри" на Рубенс, както и една от най-добрите работи на Тициан са само част от платната, които вече можете да носите под ръка във формата на скъпа чанта за няколко хиляди евро.


Леко кичозни, но издържани в стила на "Лувъра", чантите на френския бранд даже са с ново лого - прочутата абревиатура LV се превръща в JK - каквито са инициалите на Джеф Кунс. Колекцията Masters излиза в продажба на 28 април. Очаква се сътрудничеството на Джеф с френския бранд да продължи и през следващия сезон.


Освен красиви чанти със специално изработен принт, в новата колекция на френската марка присъстват и малки клътчове, ключодържатели и красиви копринени шалове.