Автор
Кристина Кирова

Красота отвъд общоприетите стандарти

Красотата е субективно понятие и всеки от нас пречупва разбиранията си за нея през собствената си призма. За някои красотата се състои в идеалните пропорции и общоприетите норми, за други тя се крие в нетрадиционното и различното.

Изкуството е един от начините творецът да изрази вижданията си за това кое е красиво и колко очарование могат да крият човешките несъвършенства. Към тези мисли ни навеждат снимките на 29-годишната Кейтин Стикълс, която страда от рядко заболяване, известно като Синдромът на котешкото око. То предизвиква деструкция на лицето, цепнато небце, както и липса на тъкан от оцветената част на очите.



И въпреки че Кейтин е далеч от общоприетите стандарти за красота в модата, фотографът Ник Найт е вдъхновен от нея и я ангажира за фотосесия за списание V magazine. Стикълс публикува изображенията в профила си в Instagram, споделяйки: "Работата ми по фотосесията с Ник Найт е нещо, за което дори и не съм смеела да мечтая. Никога не съм си представяла, че ще бъда модел или част от модната индустрия. Винаги съм й се възхищавала отдалеч като междувременно съм търсела собствен начин да изразявам себе си, чрез дрехите, фотографията и изкуството като цяло... Тази фотосесия е най-красивата вихрушка, в която ме завъртя животът".

Днес Кейтин работи като модел, певица и актриса и все повече вярва в себе си, благодарение на прекрасните отзиви за снимките, които са истинско произведение на изкуството. Модата помогна на 29-годишната Стикълс от Сиатъл да повдигне самочувстието си и да повярва, че несъвършенствата също носят своето очарование.