Автор
Роси Кацарова

Френската първа дама с тоалет под наем, вдъхновен от Мелания и Джаки

Още докато течеше предизборната президентска кампания във Франция, светът сякаш бе по-развълнуван от образа на Бриджит Макрон – евентуалната бъдеща първа дама, отколкото от кандидатите за държавен глава.

64-годишната дама привлече общественото внимание с голямата възрастова разлика между нея и съпруга ѝ и по-точно 24 години в нейна полза. Светът бе поразен от историята на Бриджит. Тя се запознава с бъдещия си мъж, когато е на 39, а той е едва на 15. Не стига това, ами и му е учителка. Това обаче не пречи към днешна дата двамата да са щастливо женени.

Пиперливата история на двойката накара обществеността с интерес да наблюдава всяка крачка на госпожа Макрон. Затова и по време на встъпването в длъжност на Еманюел Макрон медиите детайлно следяха не само него, но и новата първа дама.

Четете още: Бриджит Макрон: Романтика по френски и рокендрол мода



За церемонията в Елисейския дворец новият държавен глава на Франция заложи на стилен костюм, за който администрацията подчерта, че струва само 450 евро. Този факт е от значение за гражданите на европейската държава, защото по време на предизборната кампания името на съперника на Макрон – Франсоа Фийон, бе замесено във финансови скандали и стана ясно, че богат бизнесмен му е подарил костюми на стойност 13 000 евро.

Появи се и информация, че светлосиният костюм на Бриджит Макрон, дело на Louis Vuitton, не е купен, а нает от модната къща. Или иначе казано - поредица от действия, чрез които новото президентско семейство се опитва да се разграничи от предшествениците си, включително и бившия държавен глава Франсоа Оланд, който беше подложен на критики за това, че плащал на фризьора си по близо 10 000 евро на месец.

Световните медии коментираха не само твърдението, че тоалетът на новата първа дама е нает, а не купен, но и факта, че той силно напомня на тези, с които други две известни първи дами, встъпват в длъжност. Говорим за Джаки Кенеди и Мелания Тръмп и техните светлосини костюми.