По време на бременност жената буквално е преситена от информация за това кое е полезно и кое не за бъдещото дете.

Отдавна е известно, че алкохолът и цигарите трябва да бъдат изключени напълно, но съществуват и други храни, от които е желателно бременните жени да се откажат.

На първо място, на дамите не се препоръчва да ядат ананаси. Този плод съдържа вещество, което може да стане причина за проблеми с износването на плода. Например, ананасовият сок може да доведе до диария.

Ананасите трябва да се избягват през първите три месеца от бременността. Когато бременността е към края си, някои жени пият ананасов сок, за да ускорят раждането.

Друг екзотичен плод, като папаята, също може да доведе до преждевременно раждане. Тя може да предизвика контракции. Но ако консумирате узряла папая, тогава няма от какво да се боите. Този плод е богат на витамини и други полезни вещества, защитаващи от изгаряния и запек.

Някои лекари смятат, че жените трябва да се откажат и от гроздето през последното тримесечие от бременността, защото то съдържа вещества, които повишават температурата, предупреждава БГНЕС.

И накрая, истинска опасност за бременните, и не само, са неизмитите плодове и зеленчуци, които могат да предизвикат различни инфекции, като токсоплазмоза.