Автор
Woman.bg

Скандал в особено големи размери: Майки срещу Бизнес парка

Истински скандал се развихри в социалните мрежи след публикацията на журналистката Бела Чолакова, която бе изгонена с детето си от градинката в Бизнес Парка в "Младост" 4. Тя била принудена да напусне, след като детето й рисувало с тебешир в рамките на обекта. Трима охранители грубо обяснили на Чолакова, че паркът е частна собственост и имат право да забраняват достъпа до него на определени лица. Те добавили, че тя трябва сама да изчисти рисунката, в противен случай ще й издадат фактура за почистването й.

В писмо до управата на Бизнес парка Бела пише: "Разбираме, че понякога на работещите в парка не им е приятно присъствието на деца и майки, но още докато се строеше той, бе изрично обявено, че той ще може да се ползва от граждани. Все пак в квартала няма много други места за разходки, да не говорим, че всички тротоари и междублокови пространства са заети с коли на работещите в парка. Освен това ние всекидневно не сме просто посетители, а и клиенти на заведения в парка, както и пазаруваме в магазините, книжарниците и аптеките в него. Може ли при такива условия отново да бъдем накарани да напуснем територията му и то без да нарушаваме реда?".

Оплакването на журналистката предизвика вълна от коментари при това в две напълно различни посоки. Майките подкрепят Бела и споделят, че в района няма достатъчно места за игра за децата, а освен това много от посетителите на парка паркират в квартала и затрудняват живота в него. От друга страна на барикадата са работещите в Бизнес парка, които се оплакват, че често не намират място, за да си починат по време на работния ден.

Вие коя страна подкрепяте в спора?