Продуктите, съдържащи пълномаслено мляко, подобряват овулацията, пише spisanie8.bg. В хода на проучването били изследвани жени, които имали точно такъв проблем.

При повече от 60% се наблюдавало подобрение единствено след като в менюто им била добавена и порция сладолед.
Изследването е обхванало над 18 000 жени, които били наблюдавани цяло десетилетие. В умерени количества пък студеното лакомство може да помогне да отслабнем.

Испанският диетолог Хуан Мануел Еспарса съветва: "Сладоледът не е просто сладко лакомство, а идеална и пълноценна част от здравословната закуска, обяд или вечеря. В него има витамин В2, калций и протеини – полезно допълнение към основната храна."

Влакнини, минерали и аминокиселини допълват палитрата на леденото лакомство. Десертът снабдява организма с пълноценни вещества, а не с "празни" калории. Високото съдържание на калций не само укрепва костната система, но и подсилва „изгарянето" на калории.

Според учените съществуват и психологически страни - сладоледът се свързва с наслада и дори когато сме на диета, ни носи усещането, че си позволяваме храни, доставящи удоволствие.

За да бъдат тези ползи в сила - важно е да внимавате с количеството, да избирате десертът да е с натурални съставки или да го правите сами.

И не забравяй, бъдещо мамче, от септември ти водиш!