Няма как Деня на детето да ни остави безразлични. Децата са най-висш и безценен дар, те са смисълът и богатството на всеки родител, те са вдъхновението и най-голямото щастие на този свят. Със сигурност би било интересно за родителите да се запознаят с предстоящите събития, които столицата е подготвила за малчуганите за предстоящия им празник - работилнички, партита, ателиета, празници, фестивали, представления и още цял куп чудни и вълшебни забавления:

Детски панаир София 2017

И тази година Градската градина ще бъде залята от множество ателиета и забавни дейности за децата. Детският панаир ще се проведе по традиция в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. пред Народния театър, както и в близките музеи и галерии. Вход свободен!

Ден на детето в Квадрат 500

В Деня на детето Националната галерия ще отвори врати специално за всички любознателни деца и ще ги изненада приятно с изключително шарена и забавна програма от11:00 до 17:30.

Къщата на Елинор и Дъга: Творителница за 1 юни

Това прекрасно събитие, което ще се състои в Ellinor's house, предлага на всички деца да изявят творческите си заложби, като в същото време много се забавлява. Организатори на Творителница за 1 юни е работилница „ДЪГА“ съвместно с Ellinor’s House. Всички малчугани са добре дошли в часовете между 11:00 - 16:00 часа. Цена на вход: 10 лв.

Конкурс „Най-чаровните деца на България 2017“

По повод Деня на детето на 1 юни модна агенция „Дани стил“ организира празничен конкурс „Най-чаровните деца на България 2017“. В него децата ще се забавляват с много игри, забавления и изненади. Място на събитието - Fun Ring Park - София Ринг Мол. Време: 11:00 - 12:00 ч.

Балон фест

Отново София Ринг Мол кани децата на незабравимо и пълно с изненади и смях събитие под надслов „Балон Фест“! В програмата малчуганите ще се насладят на балонени животни, магическо шоу, сапунени балони, интерактивно представление, много балонени работилнички. Подходящо за деца от всяка възраст и бебета. Вход свободен.

Мери Попинз (театър)

Спектакълът на Театър „София“ „Мери Попинз“ представя трогателната, забавна и вълнуваща история на семейство Банкс, която и до днес ни кара да се смеем с най-странната гувернантка Мери Попинз. Тя ще ни отведе на магическо приключение, което може да ни направи малко по-добри и да ни накара да се замислим за силата на обичта и семейството. Време: От 17:00 до 18:00 ч.

Бременските музиканти (мюзикъл)

Мюзикълът „Бременските музиканти“ е спектакъл на Софийска опера и балет, създаден по едноименната приказка на братя Грим. Историята за магарето, кучето, котката и петела, остарели и станали безполезни за стопаните си, които се опитват да се отърват от тях по най-лошия начин, ще плени и докосне сърцето на всяко мъничко хлапе. Време на постановката: 10:00 - 11:30 ч.

И това, разбира се, не е всичко. Следват още забавни кътчета в София, където можем да заведем мъника:


PARTY - 1-ви ЮНИ в "Къщата на Мая"

2в1: Пиратско парти и представление на @The Joker

Първи юни в Касита

Ден на детето в Арт-къща Куклите

Работилница „Дигитално рисуване и английски език“ за деца и родители

Код синьо в Capella Play

Ден на детето с хвърчило

Ден на Детето в "Everland"

Детско парти в Мега Мол!

Първи юни в конна база "Спарата"

Бебеносещ Флашмоб - парк Гео Милев

Детски празник "Всички заЕдно" - Борисова градина

Пътувай и чети - ретро трамвай - библиотека по улиците на София

Вивалди - музикална приказка в рисунки - Студио 5 - Музиката може да говори, музиката може да рисува, музиката може да разказва най-вълнуващите приказки.

Златното петле - Държ. музикален и балетен център - Камерна сцена - безплатно

Пепеляшка - Държавен музикален и балетен център - безплатно.