В много народи по света родителите носят децата със себе си в продължение на две -три години - завързани за тялото в домашно приготвени люлки, в плетени кошници или привързани за тялото си с ръчно тъкани шалове.

Дългогодишната практика на тези родители е доказала ефективността от носенето на бебето: колкото по-продължително време се носи детето, толкова по-малко плаче то и толкова по-спокойно е.

Бебетата, носени в близост до майка си, са по-спокойни и плачат по-малко.

Бебетата, носени в близост до майка си, учат повече. Щом мъниците плачат по-малко и разполагат с повече “свободно” време, какво мислите, че правят? Изучават това, което виждат. Усещането за сигурност им дава възможност да общуват спокойно с външния свят.

По-чувствителните родители усещат бебето като част от себе си, когато то е потопено в ауратата им (енергийното поле). Това им дава съвсем ново ниво на общуване с малкото същество; позволява им да откликват на нуждите му и да го разбират.

Слингът шал може да се използва от самото раждане, защото предоставя удобна, здраво фиксирана "люлка" плътно до мама, която при това има свободни ръце.

Можете да настаните детето както отпред (особено подходящо за малки и новородени бебета, така и на гърба (за малко по големи дечица, които вече седят стабилно).

Слингът шал не връзва трудно, както може да изглежда на пръв поглед, само след няколко опита ще можете да се справяте и с най-сложните начини на връзване за по-малко от минута.

Носенето на бебе в слинг или кенгуру е изключително удобство, когато ви се налага да пазарувате или да се придвижвате из тълпата.

Когато детето ви стане на възраст между една и две години и детето започне да ходи само носенето на детето в слинг е добре за неговата безопасност.

Забързаните хора обикновено не обръщат внимание на малките човечета, които „се мотаят в краката”.

Докато стоите на летището например детето, носено от мама или тате се чувства в безопасност и е щастливо.

Звезди, предпочели слинга и кенгуруто

Пинк

Камила Алвеш

Бионсе

Джулия Робъртс

Сиена Милър

Марион Котияр

Гуен Стефани