Автор
Woman.bg

Защо трябва да използваме козметика от Мъртво море?

Грижата за лицето е едно от най-важните задължения на всяка себеуважаваща се дама и затова е необходимо да инвестираме в правилните козметични продукти.

Още от древността лечебната сила на мъртво море била добре позната на кралските особи и на обикновените хора. С нея лекували ревматизъм, кожни заболявания и възпаления. Дори според легенди Клеопатра използвала козметика с екстракт от мъртво море и дори отворила магазин в Египет по време на царуването й за подобни козметични продукти. Много звездни дами като Джулиан Мур и Сюзън Сарандън, включват козметиката от мъртво море в грижите за кожата си. Сега ще ви споделим защо.

Продуктите от мъртво море имат добра концентрация на минерали, заради която кожата изглежда свежа и подмладена

Те са богати на антиоксиданти, салицилова киселина и седминентна глина, които поддържат кожата здрава и сияйна. В тях се съдържат калций, магнезий, калий, сулфат и бромид, които са изключително полезни за лицето ни.



Козметиката от мъртво море лекува кожни заболявания

Според дерматолози и специалисти тези продукти имат благоприятно въздействие върху хора, страдащи от псориазис, проблеми със ставите и мускулни крампи. Това се дължи, както на минералите, които съдържат, така и на калта, която се абсорбира много добре в кожата.

Прогонва акнето

Комбинацията между ексфолиращия глинен слой и антибактериалното действие премахват омазняването, мръсотията и инфекциите от кожата. Козметиката от мъртво море е прекрасно средство срещу акнето и бръчките.

Хидратира кожата

Продуктите от мъртво море подпомагат естествената влажност на кожата, стимулира кръвообръщението и снабдяването с кислород. По този начин кожата се иглажда и придобива естествен и здравословен блясък.

Четете още: Разкрасителни трикове, които всяка заета жена трябва да знае