Ако искате да изглеждате малко по-различни и ексцентрични, направете си татуировка с череп, скелет, вампир... Те също ще провокират естетичното чувство на околните, стига да са направени с въображение.

Първоначално татуировките не изобразявали смъртта. Единствено войниците по време на двете световни войни си татуирали демонични същества, тъй като ежедневно били в сблъсък със смъртта. Те вярвали, че с тях ще се прадпазят от гибел.

70-години на миналия век е времето на мотористите и техните мотоциклети Harley Davidson, на меланхоличните и всичко отричащи хеви металисти, на еуфоричните рок музиканти и на гениалните филми на ужасите – „Хелуин” (Halloween), „Петък, 13-ти” (Friday the 13th). Именно тогава започват да се изобразяват демони. Върху новите татуировки можело да се видят дяволи, вампири, скелети, зомбита, вещици и черепи, които истерично се смеят.

В днешно време лесно можем да станем жертва на престъпление и да бъдем убити. Съвременният живот е като наравен път и уродливите същества по татуировките изразяват нашия страх от бъдещето.