Въпреки че винаги сме обичали зимата, си признаваме че с нетърпение очакваме настъпването на пролетта – онази добра приятелка, която потапя в цветове любимия ни град и ни позволява да включим в стайлинга си белите кецове и рокерското кожено яке.

Но за да изглеждаме и да се чувстваме добре в любимите си дрехи, първо трябва да положим необходимите усилия за целта. И тъй като е прекалено общо просто да се каже, че трябва да водим здравословен начин на живот, да обръщаме внимание на храната, която ядем, и да тренираме, днес ще ви представим конкретни препоръки или по-конкретно казано - бюти хитринки, благодарение на които известните дами от съвременния шоубизнес изглеждат божествено.

Миранда Кер

Бившият ангел на Victoria's Secret споделя, че ключът към нейната перфектна визия са не само ежедневните тренировки, но и ежедневният прием на една супена лъжица нерафинирано кокосово масло. То е богато на антиоксиданти, понижава холестерола в организма, действа имуностимулиращо и притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства.

Кокосовото масло ускорява метаболизма, помага за поддържането на нивото на кръвната захар и има нисък гликемичен индекс. При това за усвояването на тази наситена мазнина се изисква много енергия, тоест дори по време на самото му обработване от организма вие отслабвате.

Доказано е, че ако взимате само по 2 лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици, ще се преборите с всички натрупани мазнини в коремната област, които, както всички знаем, се свалят най-трудно. Затова ви съветваме да включите кокосовото масло в менюто си. Може да добавите една лъжичка от него към сутрешното кафе, направете си зеленчуци соте с него, използвайте го за печене, а също и като съставка към любимите ви десерти.

Детоксикиращият режим на моделите



Друго, на което Миранда признава, че дължи добрата си форма, е сексът. Кер разкри миналата година в интервю за списание GQ, че когато води активен сексуален живот, ръцете и коремът ѝ винаги са по-стегнати.

"Нещо, което съм забелязала за себе си, е, че когато правя по-малко секс, тялото ми не е така тонизирано."

Звездите превръщат недостатъците си в достойнства



Лив Тейлър


Чаровната актриса разкрива, че нейната тайна за сияйна коса не е използването на скъп козметичен продукт, а взимането на студени душове.

"Мой приятел коафьор ми каза, че студената вода е полезна за косата и затваря кутикула... След студените душове освен това винаги се чувствам една идея по-слаба."



В думите на звездата има много истина. Доказано е, че горещата вода изсушава кожата, косата и ноктите, а студената стяга и свива порите на кожата, заздравява космените фоликули на главата. Освен това водата с по-ниски градуси ускорява метаболизма, тъй като в опита си да запази температурата си, тялото започва да изразходва повече калории.

Студената вода е спомога и за засилване на имунитета, тъй като стимулира тялото да произвежда повече бели кръвни телца, но все пак не влизайте под струите студена вода изведнъж. В началото се къпете с леко хладка вода и постепенно понижавайте температурата ѝ с всяко следващо къпане, също така не е препоръчително първите пъти да стоите под студената вода повече от 30 секунди.

Най-странните трикове за красота на звездите

Хайди Клум

Топмоделът също не разчита само на тренировките, ами си има хитринка за здраве и перфектна фигура.

Нейната тайна за стройно тяло е една супена лъжица ябълков оцет. И ние и вярваме, защото според проучвания ябълковият оцет подобрява метаболизма и помага за изгарянето на мазнините, намалява желанието да се яде сладко и така поддържа нивото на кръвната захар в норма. Освен това той е със силно антисептично действие, унищожава гнилостните бактерии в червата, повишава съпротивителните сили на организма, благоприятства дейността на бъбреците и черния дроб.

Важно обаче е да се отбележи, че оцетът по принцип дразни стомашната и чревната лигавица и не се препоръчва и разрешава при диети за стомашно-чревния тракт, при бъбречни заболявания и в алкализиращи диети.

Разкрасителните процедури, за които звездите съжаляват - I част

Ел Макферсън

Подобно на много други звезди като Кейт Хъдсън, Дженифър Анистън и Виктория Бекъм, Ел също залага на така наречената алкална диета, твърдо вярвайки, че тя е ключът не само към изящния външен вид, но и към здравето.

Алкалният режим на хранене набляга на зеленчуците, плодовете и някои ядки, за сметка на продуктите с животински произход, които са с висока киселинност.

Трябва да се подчертае, че киселинните храни не се избягват напълно, просто те трябва да съставляват 20% от дневното меню, за сметка на алкалните, които трябва да са 80%.

През периода на диетата също така трябва умерено да се приема месо и то само такова, което не е тлъсто, като пилешко, пуешко и телешко. Рибата и зърнените култури пък се приемат не по-често от 3 пъти на ден.

За да се ориентирате, на кои храни се набляга и кои се избягват, нека видим кои са алкални и кои киселинни.

Алкалните храни и напитки са мед, аспержи, бяло и червено вино, броколи, минерална вода, диня, ябълки, тиквички, лешници, зелен боб, домати, череши, репички, карфиол, картофи, кайсии, моркови, целина, банани, спанак, стафиди, цитруси, авокадо и др. В групата на киселинните храни пък попадат кисело мляко, пълномаслено прясно мляко, различните видове сирена (моцарела, пармезан, чедър), масло, леща, бял хляб, фъстъци, яйца, орехи, пилешко месо, наденици, телешко, пъстърва, овесени ядки, кафяв ориз, сьомга, риба тон.

Разкрасителните процедури, за които звездите съжаляват - II част