Автор
Woman.bg

Сменете цвета на косата с природни средства!

Ако искате да отпразнувате пристигането на лятото с нов цвят на косата, не е необходимо да се боядисвате. Боята изсушава косата, а този сезон тя и без това ще загуби част от жизнеността си заради слънцето и морето. Затова ви предлагаме да постигнете цвета, за който си мечтаете, посредством даровете на природата.

Те ще ви помогнат да обновите визията си и ще заздравят гривата ви, придавайки ѝ плътност и блясък. Трябва обаче да вземете под внимание факта, че естествените багрила променят цвета на косата с не повече от един два отенъка.

За дами с кестеняви коси

Тези, които притежават кестенява коса, могат да я направят по- блестяща и да ѝ придадат красиви нюанси съвсем лесно и само с природни средства.

Необходима ви е единствено смес от 4-6 лъжици градински чай и 1-2 супени лъжици розмарин.

Точното количество зависи от дължината на косата и желания ефект.

Процес на боядисване:

Добавете всички съставки към кипнала вода и ги оставете да се варят на бавен огън за около час. След това нанесете сместа на изплакната коса.

Трябва да имате предвид, че сместа не е агресивна като боята за коса, затова и ще трябва да повтаряте процедурата с нея няколко пъти, докато получите желания резултат.

Блясъкът обаче ще е видим още след първото-второто нанасяне на природния мехлем.

За по-наситен цвят добавете черен чай. Ако целите да постигнете по-кафеникави нюанси добавете листа и клонки от липа, а за по-тъмни тонове на кафевия цвят орехови черупки.



За дами с черни коси

Включете кафето в ритуалите, с които се грижите за косата си. То може да придаде на тъмните къдрици интересен шоколадовокафяв оттенък, а кофеинът и полезните минерали в него ще направят косата по-силна и по-блестяща.

За да постигнете това, трябва да прибавите 2-3 супени лъжици мляно кафе към дозата от балсам без отмиване, който ще използвате.

Процес на боядисване:

Направете силна чаша кафе, след това я поставете в хладилника. Когато се охлади я смесете с количеството балсам, което ще използвате. Нанесете сместа върху сухата коса и я оставете да подейства в продължение на час. След това измийте с шампоан.

Резултатът няма да се постигне с едно единствено нанасяне. Повтаряйте процедурата, докато достигнете нюанса, който искате.

Наситеността на цвета зависи и от времето, което оставяте сместа да престои върху косата ви. За да постигнете очарователни бургундски нюанси, можете да добавите какао, жълт кантарион или къпини. За да се радвате на дълбоки тъмни нюанси, използвайте отвара от черупки на жълъди или кора на смърч.

За дами с руси коси

Ако косата ви е руса, а за лятото искате да се радвате на още по-светли нюанси, не е необходимо да прибягвате до боядисване с бои.

Даровете на природата са не по-малко ефективни и значително по-щадящи. За да постигнете светлорусото, за което отдавна копнеете, смесете 2-4 супни лъжици цвят от лайка с 3 супени лъжици мед и сока на един лимон.

Процес на боядисване:


Поставете цветята на лайка в кипяща вода и варете около половин час. Добавете мед и лимонов сок, разбърквайте добре и нанесете по дължината на косата. Поставете шапка за баня върху главата си, увийте я с кърпа и оставете за половин час. След като времето изтече, измийте косата с топла вода, като използвате балсам, за да предотвратите изсушаването на гривата.