За да поддържате косата си хубава е нужно да изберете подходяща прическа, за да ви е удобно и да изглеждате добре.

През годините има няколко прически, които са подходящи за определен тип коса и е лесно да бъдат поддържани през лятото.

Важно е прическата ви да отговаря на типа коса, защото иначе ще губите много време, за да я оформяте, което си е глупаво, имайки предвид, че почивката ви не е пет месеца.

Ето няколко идеи за коса през горещото лято.

Конска опашка

Конската опашка е идеална за горещото време. За спортните момичета е супер удобна, защото може да се сложи с шапка с козирка. Може и с такава с периферия, за по-романтичните момичета. Това е така, защото може да направите конската си опашка високо или ниско на главата си, настрани или точно в центъра.

Става за всички типове коса, от къдрава до права, от дълга до почти къса.



Кок

Кокът е също една от предпочитаните прически на момичетата и жените през лятото.

Така косата ви освен, че е вдигната от тила ви, не ви се мърда. Сложете диадема, ластик за коса, шал, лента за коса, което искате, може и сладка фиба с цвете.

Може да пробвате и с небрежен кок и с малко по-сложен, според собствените ви умения. Възползвайте се от въображението си.

Пусната къса коса

Елегантно, секси, какво по-хубаво от момиче с къса коса до раменете през лятото. Малко трудна за поддържане, ако не сте свикнали, но иначе идеалната прическа за горещите дни.

Направете й обем, сложете диадема или цвете или просто я оставете естествена, чуплива и секси.

Сложете хубави обеци или бижу и всички ще гледат вас. Освен това, може лесно да я приберете и под шапка. Завиждат ли ви всички? Разбира се.



При всички положения не оставяйте косата си пусната, ако тя е дълга, защото от горещината, гърбът ви ще се поти под косата. От това страда и косата ви и гърбът ви и самочувствието ви, защото ще имате много пъпки, които трудно се лекуват на гърба.

Гледайте да имате колкото се може по-малко коса около тила и врата, ако косата ви е дълга и винаги прибирайте краищата в кок, за да не ви цъфти от климатика, ако не стоите на слънце, а в затворено помещение.