Автор
Woman.bg

Незабравимите ретро прически - коя да изберем?

Ако сте фен на винтидж стила и се чудите как да разнообразите косата си за лятото, ето няколко емблематични звездни прически, от които да почерпите вдъхновение:

1. Фара Фосет

Фара Фосет, секс символ от 70-те, оставя ярки следи в нашето съзнание като красавицата с буйните руси коси от телевизионния сериал „Ангелите на Чарли“.



2. Мерилин Монро

Тя е секси. Тя е блондинка. Тя е Мерилин Монро. Най-сексапилният и фатален образ от 50-те, който бива имитиран години след нейната смърт. Самата Мерилин казва: „В Холивуд добродетелите на една жена са по-маловажни от нейната прическа“.



3. Одри Хепбърн

Класическият кок на Одри Хепбърн от „Закуска в Тифани“ става хит сред дамите още през 1961 г., когато излиза филмът, чак и до днес.



4. Бриджит Бардо

Секссимволът на 50-те и 60-те години – френската актриса Бриджит Бардо е муза и за днешните момичета заради своя уникален чар. Бухналата руса грива, която е запазена марка на красавицата, отива на почти всички жени. Не случайно модата неизменно се завръща отново и отново към нея.



5. Бо Дерек

Със своите плитки Бо Дерек поставя началото на една тенденция, която е актуална десетилетия по-късно.



Четете още: 6 мита за интимното окосмение

6. Даяна Рос

Образът на Даяна Рос е разпознаваем с афинитета ѝ към носенето на перуки и честата смяна на прически. Най-емблематичната сред които е късият обем на къдрици в афро стил.



7. Миа Фароу

През 1968 г. Миа Фароу се появява на малкия екран с екстремно къса прическа за филма "Бебето на Розмари". Това вдъхновява хиляди жени да се разделят с дългите си букли ... заедно с традиционните стандарти за женска красота.



8. Джоан Джет

Вокалистката на Runaways, Джоан Джет, още по-известна като Кралицата на рокендрола, завладява сърцата на феновете не само с гласа си, но и с прическа „муле“, която никога не излиза от мода.



9. Принцеса Даяна

Запомнящата се прическа на принцеса Даяна от 90-те години вдъхновява фризьорските салони за цяло поколение, а днес отново преоткриваме очарованието на тази смела подстрижка.



10. Тина Търнър

Неподвластната на никакви гравитационни сили прическа, която известната поп и рок дива Тина Търнър ни представи за първи път през 80-те, се превръща в тенденция актуална и в наши дни.



11. Мадона

Тъмни корени и разрошени светли краища са запазена марка на Мадона през 80-те. Подобно дръзко модно решение отново се завръща в лицето на Шакира и редица последователи на този небрежен бунтарски стил.



Четете още: Най-новата тенденция във веждите

12. Джулия Робъртс

Джулия Робъртс винаги е залагала на класически варианти за прически, но разпуснатите й къдрици остават най-забележителната и най-имитирана част от нейната визия.



13. Вероника Лейк

Меган Фокс, Рийз Уидърспуун и Кейт Хъдсън са сред основните възродители на тази емблематична прическа на Вероника Лейк от 60-те.



14. Шер

Много звезди от 60-те и 80-те са носили косите си прави и свободно разпуснати, но никой не може да се сравни с гривата на вечната Шер. Семпла и същевременно елегантна, така можем да опишем падащата до кръста лъскава феерия от коприна на певицата.