След месеци прикритие на краката под панталони и чорапогащи, идва времето за големите разкрития.

Подгответе краката си за това време, нека изглеждат красиви, гладки и стегнати.

Времето може да бъде за плаж месеци наред, но ако изпъкналите вени и обезцветените крака ви карат да се страхувате да носите бански или къси панталони, то тогава е добър момент да потърсите медицинска помощ.

Добре е да го направите не само от естетична гледна точка, тъй като лечението на разширените вени може да облекчи дискомфорт и да предотврати усложнения. Вече съществуват и нехирургични методи за справяне с тях, но за да видите пълните ползи обикновено отнема няколко седмици.


Ето и някои съвети за предпазване от разширени вени:

• Сложете си краката на стена под 90 градусов ъгъл с тялото си за около 10-15 минути на ден. Или опитайте да държите краката на високи възглавници докато спите през нощта.

• Яжте храна с високо съдържание на фибри, за да избегнете запек, който оказва натиск върху вените.

• Носете ниски токчета.

• Защитете лицето си от слънцето с помощта на слънцезащитни продукти. Изпъкналите, видими на лицето вени, биха могли да бъдат причинени от прекаленото излагане на слънце.

• Избягвайте да носите стегнати дрехи, които биха могли да ограничат кръвообръщението към краката, като тесни дънки или клинове, например.

• Ако вашата работа изисква да сте в седнало положение за дълги периоди, правете 15-минутна разходка на всеки 2-3 часа.

• Мажете се с „Вениперфект” – крем. Той от своя страна е предназначен за тонизиране на венозните съдове и намаляване на оплакванията при разширени вени. Тези свойства се постигат благодарение на балансирания му състав, който включва растителни масла с подхранващо кожата и подкожните съдове действие (рициново и от житен зародиш), активно противомикробни и кръвосвиващи етерични масла (от лавандула, мускатна салвия), натурален екстракт от невен с противовъзпалително свойство. Съдържа екстракти от конски кестен и бръшлян, които притежават отдавна утвърдено действие.