Продължение...

Лице с ефект на маска

Прекомерната употреба на фон-дьо-тен и пудра, както и „кукленската“ руменина на бузите предизвикват мъжете да пускат доста груби шегички: „Опитвайки се да скрият някакви дребни недостатъци, някои момичета си слагат такъв грим, че превръщат цялото си лице в проблемна зона“, „Порцелановата кожа при някои жени изглежда наистина като порцелан – бяла и твърда“ и “По-добре естествена бледност, отколкото кафява маска на петна“.

Кати Пери и Кели Озбърн често показват „лице-маска“ на червените пътеки, а грешки с ружа понякога допуска и Дженифър Анистън, която читателите на Men's Health са поставили на първо място в топ 100 на най-сексапилните жени на света.

Изкуствен тен

По изкуствения тен си падат Камерън Диас, Дженифър Лопес, Парис Хилтън, Линдзи Лоън, Бритни Спиърс и други диви. И много мъже харесват тези звездни хубавици, но май само отдалече.

На живо представителите на силния пол се отвращават от женска кожа, която е „оранжева, лепкава и миришеща на химия“. Така че вие си решавате дали ще отидете на солариум или на слънчев курорт за естествен тен или ще наблегнете на аристократичната бледност.

Изкуствени нокти

В интернет форум прочетохме тъжната история на един младеж, чиято дама на романтична среща си изтървала изкуствения нокът в кафето му. Срещата се оказала първа и последна.

Друг мъж се възмущава: „Просто не мога да понасям изкуствените нокти на приятелката си. Не мога да проумея как на една жена може да й хрумне да си залепи този боклук, вместо да си ходи със своите прекрасни и поддържани ноктенца. На 14 години сигурно е нормално, но на 25 и нагоре изглежда тъпо и евтино. И отблъскващо“.



Впрочем мъжете се обявяват против не само налепените нокти, но и изкуствено изградените. Не им харесва, когато взимаме пример от Риана, Бийонсе, Лейди Гага и други почитателки на яркия и екстравагантен маникюр. Изводът е – цветът на лака може да е всякакъв, но нанесен върху поддържани естествени нокти.



И за финал – тежък парфюм

Тежките женски парфюми също събуждат мъжкото недоволство. Както са установили психолозите, силният пол се дразни от женствени аромати с нотки на кожа и тютюн, прекомерно сладки миризми, силни парфюми с мирис на цветя или плодове, „бабини“ аромати... както и от любимия парфюм на бившата приятелка, особено ако раздялата е била трудна.



Ето и няколко мъжки мнения: „Силните аромати ми навяват мисли за поостарели и дебели жени, донякъде вулгарни, обожаващи леопардовите шарки, крещящото червило и масивните блестящи украшения“, „Не ми харесва жената да мирише на мъж“, „Парфюмът е нещо важно. Но човек трябва да има мярка и понякога не е зле жената да се допита и до партньора си при избора на парфюм. Толкова ли е трудно да провери кои миризми не предизвикват гадене у него?“.

Тук трудно можем да кажем кой е прав, чисто физиологически мъжете и жените оценяват миризмите различно. Мадона, която обожава необичайния Hypnotic Poison на Dior и Шакира, представила собствен цветно-сладък парфюм S by Shakira видимо се ръководят от собственото си мнение, а не от това на околните.