Често свързваме старостта с бръчките и прошарените коси, но всъщност ходът на годините оставя най-осезаема следа върху ръцете ни.

Те са най-точният показател за възрастта и здравето ни. В същото време поддръжката и грижите за ръцете отнема много по-малко усилия и е по-лесно да запазим кожата си там млада и нежна за по-дълго, защото не са изложени постоянно на пряка слънчева светлина. Как се променят дамските ръце през годините?



20-те

Всяка жена, която вече е навършила 20 години, трябва да бъде отговорна към кожата ни ръцете си. Използвайте ексфолиант и не пропускайте крема за ръце. Приемете грижите си днес като разумно вложение за следващите години. Трябва да знаете, че твърде честото излагане на силното слънце сега ще се отрази върху кожата на ръцете ви под формата на тъмни петна в по-късна възраст. Не забравяйте слънцезащитния крем.

Четете още: Шестте тайни на гримьора

30-те

Добре известен факт е, че дамите стават много по-разумни и грижовни към кожата си, след като навършат 30 г. В този период ноктите и кожата ни стават по-крехки и изискват повече внимание. Хубаво е да приемаме повече витамини и да прибягваме към кремове, които съдържат масло от шиа и кокос. Маслиновото масло също трябва да бъде част от козметиката ви.

Четете още: Петте тайни на Рийз Уидърспуун, за да изглежда на 21 вместо на 41!



40-те

Всички неразумни постъпки, спрямо ноктите и кожата на ръцете ви в предходни години, започват да дават отражение. Ноктите ви стават чупливи, а ако кожата ви не е получавала достатъчно внимание досега, то тя става по-суха и състарена. Вените ви започват да личат повече и е възможна появата на петна. Залагайте на натурални продукти и избягвайте силните химикали.