Автор
Woman.bg

Как да се справим със сухите краища и мазните корени?

Всеки път, когато мием косата си, проявяваме старание и масажираме внимателно корените, но след ден те отново се омазняват, а краищата ни са сухи и изтощени. Какво да направим, за да избегнем този проблем, с който много дами се опитват да се преборят?

Истината е, че много от продуктите, които използваме против омазняване, могат да изсушат косата ни заради силните съставки, от които са направени. Краищата са тази част от косата, която е била подлагана на повече стрес и изгаряния, отколкото корените, заради което е по-суха и изисква по-специални грижи.

Как да премахнете омазняването и сухотата?

1. Правете си маски, преди да си измиете косата

Според специалисти маската с каолинова глина въздейства изключително благоприятно върху изтощената коса. Тя абсорбира секрецията от скалпа и в същото време подхранва краищата и ги предпазва от сухотата. Използвайте я веднъж седмично, преди да измиете косата си. Нанесете я на сухо върху корените и оставете да подейства за 5 минути. След това масажирайте и я измийте с помощта на шампоана, който използвате.

Четете още: Най-хубавата докторка в България: Важна е вътрешната красота

2. Обърнете внимание на начина, по който нанасяте шампоана си

И балсама си. Правилният начин за нанасяне на шампоана е като започвате с втриване в корените и продължите надолу. С балсама процедурата трябва да бъде обратната - започвате с краищата, след което разнасяте нагоре, тъй като връхчетата ви имат най-голяма нужда от него.



3.Използвайте масла

Поне веднъж седмично преди да си легнете, е добре да нанасяте масло по ваш избор върху краищата, за да ги предпазвате от стрес, накъсване и сухота. Препоръчително е да използвате арганово масло - нанася се вечер, преспивате с него и измивате краищата на следващата сутрин. Много скоро резултатът ще ви очарова.

Четете още: 7 храни, от които косата ни расте по-бързо