Пролетта вече официално дойде, денят става все по-дълъг, слънцето грее все по-силно, а летните дрехи сякаш все по-често надничат от заредения с пуловери и палта гардероб.

В края на март по традиция почти всички започваме да мислим за онези дънки, които май пак не ни стават и за това как ще се появим с бански на плажа, планираме летните почивки и правим зимна ревизия на козметиката.

Точно сега е и моментът да обърнем повече внимание на организма и да му помогнем да премине по-лесно от зимен към летен режим на работа. За да не ни нападне пролетната умора, трябва да осигурим на тялото повече витамини, да се погрижим за поне няколко дни почивка и не на последно място – да прекарваме повече часове на открито.


В началото на новия сезон кожата също има нужда от специални грижи. След студа и минусовите температури през зимата лицето трябва да бъде подготвено за повече слънце и топлина. Ето защо често след изтощителната и дълга зима по кожата могат да се появят първите белези на пролетната умора – сивкав вид, грубост, отпуснатост и липса на свежест.


Разбира се, това състояние може много лесно да бъде преодоляно, стига да си дадем сметка, че кожата е най-големият орган на човешкия организъм и тя се чувства добре, само когато и тялото е в кондиция. За да не ни „нападне“ пролетната умора е важно да помислим каква храна консумираме – дава ли ни тя енергия, или по-скоро ни отнема (това се случва при рафинираните храни и тесто), да посещаваме по-често фитнеса и да не забравяме за положителните емоции, които наистина могат да изгонят умората от тялото само за секунди.
В грижата за лицето в края на март не бива да пропускаме и добрата хидратация. Кремът е нашият най-верен съюзник в борбата с уморената от дългата зима кожа, а от NIVEA този сезон залагат на изпитана рецепта със серия продукти с Q10 Plus технология, която дарява свежест и помага на бръчките да изчезнат на прага на лятото.