Как какаото, кафето и чаят оказват влияние върху кожата ни. Те оказват влияние не само на вкусовите рецептори, но и на кожата. Имат разкрасяващ ефект, както от вътре на вън, така и от вън навътре.

Едно от главните им достойнства е, че се борят ефективно с бръчките, изглаждат целулита и подобряват еластичността на кожата.

Затова все повече козметични компании разчитат на потенциала на какаото, кафето и чаят

Кафето

Нашата любима напитка сутрин рано, притежава и много козметични таланти. Кремовете за тяло, съдържащи кофеин, се използват в борбата с целулита.

Справя се по-добре, от които и де друг козметичен продукт с растителни екстракти.

Също така кофеинът подобрява състоянието на тена, защото активизира кръвоснабдяването. Помага за спадането на отоците и торбичките под очите. Чашка кафе на ден премахва умората от клетките и ги прави по-бодри.



Чаят

Зеленият чай е хитово средство за борба с остаряването, бил той в чаша, кутийка с крем против бръчки, или тубичка.

Голямото количество флавоноиди съдържащо се в по-голяма концентрация в черният чай, предпазват кожата от многото свободни радикали, които ускоряват появата на бръчки.

Ако имате суха кожа и искате да се погрижите за нея, използвайте козметични продукти с бял чай. Той произхожда от Китай и още в древни времена е бил известен с лечебните си способности. А в днешно време е известно, че той стимулира производството на липиди и така предпазва кожата от изсушаване. А също така белият чай има много изразени противовъзпалителни свойства и има благоприятно въздействие върху пъпките и комедоните.



Шоколадът

Той не само гали вкусовите ни рецептори, кара ни да се чувстваме добри, но и изключително често се влага в козметични anti-age кремове и продукти за стягане на корема.

Полифенолите в какаото се борят успешно със свободните радикали и провокират производството на колаген и еластин - влакната, които поддържат кожата стегната и млада.

В някои козметични салони се предлагат по екзотични процедури- компреси с шоколад срещу целулита. А също така в шоколада се съдържа нова субстанция, която стимулира образуването на кожни клетки и по този начин предпазва от появата на бръчки.