Автор
Woman.bg

Грешките, които допускаме в грижата за кожата

В днешното забързано всекидневие е все по-трудно да водим напълно здравословен начин на живот и да полагаме достатъчно грижи за кожата си. Отвсякъде чуваме различни съвети за красива и подмладена кожа, но всъщност грижите за лицето и тялото ни биха могли да бъдат съвсем простички, но много ефикасни. За да ви улесним, ще ви споделим кои са 8-те най-често допускани грешки от дамите.

1. Нестарателното почистване на лицето

Склонни сме да инвестираме много пари в кремове и лосиони, както и във време за правенето на различни маски, но понякога е необходимо просто да изчистим лицето си добре. Когато не го правим, възпрепятстваме възпроизвеждането на нови клетки, което може да доведе до състаряване на кожата. А когато сте гримирани е препоръчително да измивате лицето си по два пъти.

2. Заспиването с грим

Дори и единственото нещо, което искате да направите, когато се приберете, е просто да се отпуснете в леглото и да заспите, направете всичко възможно първо да почистите лицето си.

Гримът предизвиква понижаването на нивото на колаген в кръвта, което води до дехидратиране и преждевременно състаряване. Затова е повече от вредно да заспиваме гримирани. Когато организмът ни си почива и подготвя за следващия ден, кожата на лицето ни прави същото.



3. Пренебрегването на слънцезащитните кремове

Слънцето не е пръв приятел на кожата ви и не е хубаво да я излагате на симпатичните слънчеви лъчи, без да я предпазвате. Дори и когато времето навън не е слънчево, отново трябва да залагате на слънцезащитния фактор.

4. Прекалено честото ексфолиране

Дори и престараването с грижите за лицето би могло да бъде крайно непрепоръчително. Твърде честото ексфолиране може да попречи на новите кожни клетки да се развият, което не позволява на кожата да диша и в следствие на това определени участъци се зачервяват и чувствителността се повишава.

5. Използването на неподходящи продукти

Много е важно да подбирате правилните продукти според вида и чувствителността на кожата си. В резултат на използването на неподходящи продукти можем сами да си предизвикаме различни кожни заболявания като розацея. Например ако кожата ви е чувствителна, а вие я третирате с по-силни продукти, тя може да се зачерви.



6. Дехидратацията

Запомнете: почти всички здравословни проблеми се дължат на недостатъчния прием на вода. Много е важно да не лишаваме организма си от вода, защото тя засища глада и поддържа влажността, от която кожата ни се нуждае. Пийте между 6 и 8 чаши на ден.

7. Недоспиването

Сънят е най-доброто подмладяващо средство, на което можете да заложите. Ако не спите достатъчно, то несъмнено безсънието ще се отрази на кожата ви. Идеалната продължителност на почивката е поне 8 часа, в които клетките да се възобновят.

8. Диетите

Всичко, което приемате като храна и течности, се отразява на лицето ви. Вие сте това, което ядете и ако имате забележки към външния си вид, първо преосмислете менюто си. Наблегнете на плодовете, зеленчуците и смутитата, за да поддържате кожата си здрава, красива и бляскава.

Четете още: Да подготвим кожата на лицето за лятото