Маската с аспирин е отколешен приятел на почитателките на домашните козметични процедури. Тя е подходяща за всички типове кожа, но най-благоприятно влияние има върху мазна и проблемна кожа.

Изчиства кожата, избистря тена и придава бебешка мекота на лицето.

И това не са само празни думи, пробутващи поредната великолепна, евтина и лесна процедура за грижа за кожата на лицето, а доказан козметичен факт! След 3 седмици "маскиране", не повече от 1 път в седмицата, резултатът е на лице - мекичка, освежена кожа със свеж цвят и чисти пори.

За аспирина и разкрасителните му свойства

Много е просто – аспиринът е чиста салицилова киселина, която намира масово приложение в продукти за поддържане на здрава и чиста кожа.

Салициловата киселина, която е отличен ексфолиант, има противовъзпалително действие и стимулира обновлението на кожните клетки. Освен това доказано намалява дълбочината на бръчките, повлиява добре акнето и заглажда повърхностните неравности.

Салициловата киселина е основна съставка в повечето козметични серии за почистване на проблемна кожа.

Необходими продукти за маската:

3-4 аспирина
няколко капки хладка вода
кисело мляко или мед

Начин на приготвяне:

Стрийте таблетките аспирин на прах. Добавете няколко капки хладка вода и разбъркайте до получаването на хомогенна каша. По избор можете да сложите половин супена лъжица кисело мляко или мед.

Нанесете така приготвената маска върху лицето с помощта на тампон или с пръсти. Оставете да подейства 10 минути. Измийте с въртеливи движения и хладка вода.

Важно!!! Правете маската вечер или в ден, в който не смятате да излизате навън. непосредствено след нея кожата е по-силно фоточувствителна и има риск от образуване на пигментни петна! В никакъв случай не употребявайте тази маска, ако имате алергия към аспирин!