Автор
Woman.bg

Да откриеш Q10 или за извора на младост в една молекула



Как всъщност работи
Q
10?


Q10 не е просто съставка в крема за лице, обясняват специалистите. Това е веществото, което реално се грижи за обмена на енергия в тялото и буквално помага на клетките да „дишат“. Коензимът се съдържа в почти всяка клетка от организма ни, като основната му функция е да помага на добрите вещества в тялото да се движат правилно. Същевременно способността му да се държи като антиоксидант спира разпространението на свободните радикали – тези мънички частици, които са причина както за стареенето на кожата, така и за куп болести.


Каква е причината Q10 да е в крема?

Q10 е мастноразтворим коензим, затова най-добрият начин да бъде „приет“ от кожата на лицето ни е чрез крема. Ето защо от NIVEA залагат на коензима за серията си продукти против бръчки Q10 Plus – просто той има способността да дарява красота от вътре навън и това не е за подценяване.

Неутрализирайки свободните радикали в кожата, коензим Q10 не само предпазва клетките от тежки увреждания, но подобрява и енергийния им баланс.
По този начин той стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване. Според специалистите това води не просто до видимо намаляване на бръчките, но и предотвратява появата на нови фини линии.