Автор
Woman.bg

11 тайни, които козметичните компании крият от вас

Чудили ли сте се някога защо световноизвестните личности изглеждат зашеметяващо, независимо от тяхната възраст? Ние си признаваме, че малко им завиждаме, но все пак сме наясно, че зад перфектната им визия стои армия от професионалисти.

Има обаче няколко тайни, които вече са достъпни за всички и ако ги следваме, можем значително да подобрим начина, по който изглеждаме. Вижте кои са те:

1. Не пренебрегвайте ползите от слънцезащитните кремове


Не можете да поддържате кожата си красива и здрава, без да използвате слънцезащитен крем. Ако пренебрегнете това правило, всички останали усилия, които полагате ще бъдат напразни.



2. Ако кожата ви е възпалена, не я изсушавайте прекалено много

Повечето кремове против акне съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата и когато има възпаление, това допълнително изсушаване увеличава производството на себум. Вместо това използвайте ексфолиращи продукти със салицилова киселина и маски от глина.



3. Не забравяйте грижата за врата

Състоянието на кожата на врата издава най-силно истинската възраст на нейния притежател, затова е важно да полагаме подобаващи грижи и за нея. Каквото използвате за третиране на лицето си, прилагайте и върху зоните на вашата шия.



4. Втрийте кубче лед в кожата си

Световните дерматолози съветват всеки ден за няколко секунди да втривате кубче лед в кожата на лицето си. Този лесен трик ще ви помогне да избегнете появата на тъмни петна и неравен тен.



5. Съхранявайте козметиката си правилно

Не оставяйте козметичните си продукти да стоят дълго време в банята, защото влажният въздух там води до по-бързото им разваляне. Кремове за лице и тяло, които не ползвате ежедневно, е по-добре да приберете в някой шкаф във вашата спалня.



Четете още: Простите правила за гладка и сияйна кожа

6. Почиствайте всяко нещо, което се докосва до кожата ви

Ако можете, дори не пипайте лицето си с мръсни ръце, сменяйте калъфката на възглавницата веднъж седмично и почиствайте екрана на вашия телефон от време на време.



7. Не използвайте скраб или гъби за почистване на лице, ако имате склонна към акне кожа

Ако кожата ви е склонна към акне, в никакъв случай не я третирайте с инвазивни ексфолиращи продукти, като скраб за лице. Това само ще я възпали и ще предизвика появата на още пъпки.



8. Масажът на лицето е изключително ефективен при борба с кръговете под очите

Особено полезен е лимфният дренаж, който прави кожата мека и успокоява подпухналите зони под очите. Това е вид масаж, който може да се научите да правите сами у дома.



9. Полагайте грижи за вашите ръце

Кожата на ръцете ни също е по-фина и деликатна и изисква същите грижи, които полагаме и за нашите лице и врат. Опитайте се да вършите домакинската работа с ръкавици и редовно нанасяйте хидратиращ крем за ръце.



10. Старателно почиствайте лицето си

Според дерматолозите никога не трябва да си лягате, преди да сте си свалили грима. Ако го направите, на сутринта ще се събудите със запушени пори, които ще се възпалят и ще се превърнат в пъпки.



11. Винаги сваляйте сутиена си преди лягане

Ако сте чували или прочели някъде, че да спите със сутиена си ще ви предпази от увисване на гърдите, моментално го забравете. Стегнатият сутиен пречи на нормалното кръвообращение и може да доведе до редица здравословни проблеми. Освен това предизвиква раздразнение на кожата и причинява дискомфорт и безпокойство по време на сън.