Жените полагат специални грижи за кожата си от древни времена. Здравата и красива кожа ни прави изключително привлекателни. Но независимо дали сте от онези късметлийки, които имат равномерен тен и гладка кожа или не съвсем, когато забележите настъпването на промени, е време за действие!

При повечето дами, преминаването на 25 години и натежаването на везните към заветните 30, протича със забележими сигнали. Сигнали, които ни напомнят, че е време да се грижим по-добре за себе си.
Бледата кожа, пигментните петна, тъмните кръгове и едва забележимите мимически бръчки ни докарват до истерия.

Нима е толкова трудно да изглеждаме като моделите в списанията и по телевизията?! Толкова ли много искаме?

Да! Много е, и е трудно! Първо нека сме наясно – тези божествени модели изглеждат така след часове и часове грим, осветление и обработка. Така, че дори и самите те не изглеждат толкова перфектно...

Неоспорим факт е, че грижите за младежкия вид на кожата ни могат да ни струват цяло състояние. Ето защо трябва да прегледате този списък! Тези 10 съвета могат да ви спестят значителни средства!

1. Ексфолиране

Не е задължително да си купувате пилинг, след като в кухнята ви има всичко нужно. Пригответе си домашен пилинг със захар или смляно кафе, като ги смесите със зехтин или друго растително масло. Важната част тук е да се премахнат мъртвите клетки и кожата да изглежда свежа.



2. Подмладяване

Вместо скъп крем за лице с колаген, пийте редовно зелен чай. Той може да направи чудеса с бръчиците, червенината, както и с възпаленията и акнето.



3. Хидратация

Колкото повече вода приемате, толкова по-бързо ще се отървете от токсините. Кожата е най—големият орган в човешкото тяло, ето защо първите признаци на дехидратация, се отразяват на цялостното и състояние.

4. Почивка

Няма нещо по-добро от качествения сън. Бъдете сигурни, че си набавяте достатъчно часове сън. Умората действа ужасно и лицето ни повяхва от нея. Вместо нощен крем се погрижете да имате пълноценен сън!

5. Природен лек

Медът почиства и в същото време хидратира кожата. Можете периодично да го използвате като маска - оставяте да действа около пет минути, след което нежно отмивате с хладка вода. (Уверете се, че нямате алергия към него, преди да опитате.)

6. Отвътре навън

Консумирайте възможно повече сурови храни, свежи плодове, зеленчуци и ядки. Така ще си набавяте всички витамини и минерали. Това ще се отрази положително на цялостното ви здраве.

7. Масло, масло и пак масло

Кокосовото масло е един прекрасен заместител на кремовете за лице. Хидратира кожата, избелва я, прави я копринено мека и гладка, а освен това се бори с раздразнения и обриви. Ще останете доволни! Маслото е най-полезно, когато е студено пресовано.



8. Почиствайте с... масло

Да, същото кокосово масло може да използвате и за премахване на грим. Алтернатива са и други растителни масла – от арган, от маслини, бадемово и т.н.

9. Слънцезащита

Макар и често да подценяваме важността на слънцезащитните кремове, те са от изключително значение за кожата ни. Използвайте крем с възможно по-висок фактор, независимо от сезона!

10. Бъдете разумни

Инвестирайте парите си за качествена храна и грижа за цялостното ви физическо състояние! Не се заблуждавайте от рекламните обещания за чудеса и не бъркайте скъпите продукти с качествени!

Автор: Наджин Расимова