Родните издатели могат да научат много от своите френски колеги, които пуснаха на пазара ново списание, с гръмкото име Exhibition Magazine.

Богат инвеститор, чието име не се съобщава, спонсорира изданието. Неговата цел е да отразява тенденциите в модата.

Решението на издателя за първия брой шокира френските моралисти. На корицата на луксозното списание позира чисто гола британската актриса и модел Кели Брук.

31-годишната Брук, която е и момиче на Плейбой, се опъва и перчи пред обектива, както майка я е родила, наклепана отгоре до долу с червило.

Идеята с червилото не е случайна - темата на първия брой е за червилата.

"Червилото е свързано с много символика. То е икона, за него няма време, интимно е и генерира много фантазии", казва главният редактор на списанието Жан Кристоф Юсон.

Първият брой на Exhibition съвпада със старта на модния сезон в Париж. Читателите могат да се насладят на тенденциите в червилата на световноизвестни дизайнери като Chanel, Givenchy and Christian Dior, а любителите на женската красота могат просто да се любуват на прекрасното намазано с червено голо тяло на Кели Брук.

Exhibition Magazine се издава само в 5 хиляден тираж и може да се намери единствено във Франция, за 20 евро, пише lifestyle.bg.