Тенденцията на ярките сенки през пролетта не е нищо ново в света на модата, но този сезон се очертава направо атака на ярките и смели нюанси.

Видяхме как гримьорите в колекциите на Dior, Etro, Betsey Johnson и Derek Lam използват игриви комбинации от тъмно зелено до неоново синьо. Това обаче изглежда несъвместимо с ежедневния стил – никоя от нас не би излезнала на дневна светлина с ярко оранжеви сенки до ръба на веждите, но не се обезкуражавайте, защото имаме няколко трика как това може да стане възможно!

Шоуто на Dior бе едно от най-отличителните. Моделите представиха широка гама сенки. Ако не сте сигурна, че може да носите ярко розово червило, но пък искате да опитате неоновия нюанс, нанесете цвета с намокрена четка, като разнесете докато се получи линия в желания нюанс.

За клепачите на моделите си пък Etro използваха популярното в момента пурпурно.
Разкошният цвят лесно се приспособява за опушен грим в същия нюанс. Просто комбинирайте с неутрален цвят, като разнасяте само до гънката на клепача.

Очевидно гримьорите за шоуто на Betsey Johnson са довели грима до малко по-драматична форма от ежедневния вариант, но този зелен нюанс е забавен и подходящ за вечерно излизане. Може да смекчите яркостта му, като сложите цветна спирала (по този начин очите ви ще изглеждат по-пъстри) или може да бъдете дори по-екстремни с ярък молив за долните клепачи. Зависи само от вас и настрението ви.

Моделите за L.A.M.B на Gwen Stefani имаха типична за нейния стил коса (този след периода и с розовото). Гримът допълва цялостния вид. Сенките обхващат целите мигли, чак го самите ъгли на очите. Този нюанс е повече от дързък, ето защо го смекчете с блестящи сенки само в основата на клепача.