Една влюбена двойка има нужда от нови положителни емоции за опресняване на чувствата си.

Това важи и за деня на най-красивия празник – Свети Валентин.

Представяме ви петте най-романтични хотела в света, където сърцето ви ще бие в унисон с това на партньора ви и ще имате възможност да се влюбите един в друг още веднъж.

Романтика в пустинята



Курортът Banyan Tree Al Wadi, ОАЕ

Курортът е разположен в тиха местност, наречена Уади Кадеха (Wadi Khadeja). Banyan Tree Al Wadi стои там като защитено светилище, обкръжен от вечнозелени дървета. При това курортът е на 45 минути път от международното летище на Дубай и на 20 км. от оживения център на града Рас Ел Хайма. В Banyan Tree Al Wadi ще намерите уединение в един истински природен резерват, където животните виреят в естествената си среда. Не липсват и възможности за развлечения като почивка на частен плаж и игра на голф на игрище с 18 цели.

С кола ще стигнете за 20 минути до плажния клуб (Beach Club), където ще намерите различни водни забави – уроци по навигация и водни ски. Гостите могат да посетят и прекрасния бар на клуба, както и да си починат край басейна.

Оазис на насладата

Известният спа-център Banyan Tree Spa е спечелил редица награди и предлага 10 салона за различни спа-процедури със специални зони за хидротерапия, хамам и басейн. Гостите могат да се насладят и на световноизвестния азиатски масаж, изпълнен от специалисти от Академията Banyan Tree Spa, която се намира на остров Пукет в Тайланд.

Banyan Tree Al Wadi разполага с пет прекрасни ресторанта, където ще намерите богат избор от изискани ястия и напитки. Един от тях е Saffron, който е прочут както със съвременната си тайландска кухня, така и с ястията си от югоизточна Азия. В клуба на плажа пък се предлагат чудесни освежаващи коктейли.

Природата

Градът Рас Ел Хайма е известен с девствената си природа, сред която туристите могат да отидат на лов със соколи, да яздят камили, да си направят сафари в пустинята или пък да се пуснат по реката с доу – едномачтова арабска лодка.

Banyan Tree Al Wadi е първият курорт в пустинята на Рас Ел Хайма с площ от 100 хектара, 60 от които са заети от природния резерват. Тук ще имате уникалната възможност да видите отблизо представители на дивия свят – арабски газели и антилопи.

Романтика в сърцето на Мексико



Banyan Tree Mayakoba, Мексико

Какво по-хубаво за една влюбена двойка от частна вила с басейн, прекрасен курорт и Ривиерата на Маите? Тук всичко е създадено, за да ви вдъхновява. Независимо дали ще се усамотите във вилата си, ще гледате залеза или ще танцувате – романтиката и щастието ще бъдат с вас навсякъде в хотела Banyan Tree Mayakoba.

Уютните вили Garden Pool Villas, Spa Pool Villas, Terrace Residences и Beachfront Pool Villas са подходящи както за младоженци, заминали на меден месец, така и за влюбени двойки.

С появата на Banyan Tree Spa в Мексико жителите на региона и гостите от други страни вече имат възможността да се насладят на спа-процедури, изпълнени от професионални терапевти от ексклузивната академия Banyan Tree Spa Academy (острова Пункет в Тайланд). Най-известните азиатски процедури се провеждат в уютни спа-салони, разположени в лагуната. Сред услугите на спа-терапевтите фигурира и тайландската билкова детоксикираща терапия, която подобрява кръвообращението, прави кожата чиста и здрава и отпуска мускулите.

Романтика в руски стил



Old House, Ростов на Дон, Русия

Едва на 40 км. от град Ростов на Дон, точно до едноименната река е разположен хотелът Old house. Тук влюбените могат да се настанят в уютните и романтични стаи “Казанова”, с изглед към р. Уст Койсуг, или пък да предпочетат стаите от втория етаж на новата сграда на хотела “Холандец”, която ще бъде открита тържествено малко преди Свети Валентин (на 10 февруари). Интериорът е в пастелни тонове, а меките килими, дървените мебели и големите светли прозорци създават неповторима атмосфера на уют. Балконите предлагат изглед към спокойните води на реката.

За всички влюбени Old House предлага и изненада – посещение на Петровската Баня, разположена на първия етаж на “Холандец”. Банята копира елементи от банята на цар Петър Първи в Петергоф и разполага с професионален теляк-масажист, джакузи и леден басейн. Чудесен повод да се заредите с енергия и да се насладите на ароматерапия. В Петровската Баня се предлагат и различни видове компреси и козметични процедури.

В ресторанта на хотела след 18:00 ч. свири жива музика, по повод празника ще има и специални оферти за вина. Специално за Свети Валентин сладкарят на ресторанта е приготвил и необичаен десерт – желе от розово жампанско с малини, къпини и ягоди, което ще можете да си приготвяте после вкъщи, спомняйки си за прекрасната си почивка!

Романтика с изглед към Манхатън



The New York Palace, Ню Йорк, САЩ


Да празнувате Свети Валентин в шумния Ню Йорк? Защо пък не! Кой е казал, че големите градове не са романтични? Разположеният на ъгъла на Медисън Авеню и 50-а улица The New York Palace е в самото сърце на Манхатън. Хотелът се намира на няколко крачки от Пето Авеню и световноизвестните търговски центрове. Най-известните “съседи” на The New York Palace са катедралата на Св. Патрик, Rockfeller Center, Централният парк и Бродуей.

За почитателите на перфектното обслужване и спокойната почивка далеч от градската суета са подходящи стаите от категория The Towers или апартаментите Triplex Penthouse Suites, разположени на горните етажи на кулите на хотела.

Креативният екип на най-добрия ресторант в Ню Йорк The GILT приканва влюбените да се насладят на романтична вечеря с пет изискани ястия и нежен шоколадов десерт. Подарете на половинката си незабравима вечеря в най-престижния нюйоркски ресторант!

Еко-романтика



Coworth Park, Аскот, Великобритания

Хотелът Coworth Park е част от веригата Dorchester Collection и беше открит в Аскот през септември миналата година. Сградата е въплъщение на традиционното провинциално английско имение. Dorchester Collection представя Coworth Park като най-прекрасния извънградски хотел във Великобритания и се отличава с дизайн без клишета и предсказуеми детайли. Световноизвестни дизайнери от Fox Linton Associates са въплътили идеите си в тази сграда.

Разположен в живописния парк Berkshire (240 акра) Coworth Park е единственият хотел в Англия, разполагащ със собствена конна база и игрища за поло. Любителите на ездата ще могат да си направят разходка с кон и да се научат да играят “играта на кралете”.

За онези, които предпочитат по-спокойни занимания, хотелът предлага и игра на крикет, разходки в района на хотела, традиционен английски чай и екологичен спа-център със закрит басейн.