Автор
Woman.bg

Модерен кръгъл апартамент с поразителна гледка

Stanic Harding Architecturе впечатляват с този удивителен апартамент в източното предградие на Дарлинг Пойнт, Сидни.

Проектиран е наново, за да се използват спиращите дъха гледки към града, пристанището и високите дървета в Дарлинг Пойнт.

Красива облицовка от орехово дърво определя границите на същинското пространство, а плъзгащи се врати свързват отделните стаи.

Комбинирането на всекидневна и трапезария предлага чудесен изглед към небесния хоризонт и залива Rushcutters.

Описанието на архитектите е по-сполучливо: „Намиращият се там отпреди шкаф с климатична инсталация беше покрит с кръгли металносребристи панели с ниши за складиране, сгъваен бар и звукова и аудиовизуална апаратура. Този неприятен преди елемент се превърна в много полезен разделител на пространството за гледане на телевизия и общата част от всекидневна и трапезария. Инсталирахме отвесна разделителна преграда в общото помещение, за да подчертаем тенденция на извивки и да скрием решетките на климатичната инсталация, докато всеобхватната повърхност на тавана отбягва ъглите. Извитите панели към вътрешността са създадени в контраст с блясъка на обстановката наоколо и за да задържи обитателят”.

В централната част на апартамента се помещават място за складиране и пералня, които са по-закрити, докато огледалните панели отварят пространството повече.

Необикновен и просторен този апартамент е луксозно бягство от стреса на ежедневието.