Гримът има важната роля да подчертава женската красота и да скрива малките несъвършенства.

Но понякога фактори като забързания начин на живот не ни позволяват да имаме перфектния грим, който всички така желаем. Когато най-малко очакваш спиралата се размазва или пък червилото се изтрива.

Жените харчат пари за всякаква козметика, но в опити пред огледалото да постигнем съвършен вид, гримът след минути просто се изпарява. За да избегнете това е необходимо да следвате няколко съвета.



Нека започнем с подготовка на кожата. Това е от огромно значение не само за здравата кожа, но и за дълготрайния грим. Първата стъпка е почистването и хидратирането на кожата. Факт е, че понякога забравяме тази стъпка, но това може да се превърне в най-големия враг на кожата.

Започнете с почистване на лицето. След това нанесете хидратиращ дневен крем или серум. Оставете няколко минути да попие, по този начин гримът се нанася по-успешно. Най-добрият съюзник срещу размазан грим е основата за грим.

Второ, използвайте фон дьо тен според тена ви 10 минути след хидратиращия крем. Той осигурява равномерно покритие и трайност на грима. Вече сте осъзнали, че колкото и да се стараете в нанасянето след време той се губи. Изберете фон дьо тен с течна консистенция и без маслени съставки. Нанесете го с малка гъбичка и скоро след това довършете с пудра за фиксация. Друг трик за дълготраен фон дьо тен е след като сте го нанесли да намокрите ръцете си и да ги притиснето към кожата, така продуктът навлиза в порите по-лесно.

Жените обикновено подчертават очите си за чаровен и секси вид. Драматичен ефект може лесно да се постигне с молив или течна очна линия. Имайте предвид, че очната линия е четири пъти по-издържлива. През деня може да сложите тънка линия, а вечер по-акцентирана.



Преди това обаче е добре да нанесете пудра върху клепачите си. Започнете с тънка линия отвътре навън. Ако сте начинаещ, може да правите няколко малки линии. За да съчетаете грима, използвайте молив от центъра навън по основата на долния клепач.

За да избегнете едно от най-ужасяващите неща, размазаната спирала, изберете водоустойчива за перфектно покриване, удължаване и обем на миглите. Започнете от основата и ги извивайте.

Накрая, полагайте грижи и за устните си. Ексфолирайте ги и ги поддържайте с балсам. Изчакайте малко и без да прекалявате нанесете с четчица дълготрайно червило, а после и гланц. Така устните ви ще изглеждат по-плътни.