Сутрин изглеждате ослепително – със старателно подбран и нанесен фон дьо тен, лека и равномерно разпределена пудра.

За съжаление обаче едва ли ще успеете да запазите грима си в същия вид до вечерта. Най-трудното при освежаването и коригирането на грима е да избегнете ефекта на “столистното тесто”.

Имайте предвид, че най-добрият начин да освежите грима си е да почистите стария и да се гримирате наново. Просто нанасянето на нов слой грим върху стария не е същото, като нанасянето на грим върху кожата.

За да изглеждате добре през целия ден, следвайте нашите съвети:



1. Ако кожата ви започне да лъщи, първо попийте излишната мазнина с хартиена кърпичка. Това ще предпази кожата ви от замърсяване със смес от мазнина и пудра и от образуването на обособени различни слоеве грим.

2. За да освежите кожата на лицето си, напръскайте го с минерална вода преди гримиране.

3. Ако основата на грима ви стои стабилно на мястото си, не я пипайте. Просто нанесете пудра на лъщящите части на лицето.

4. Ако гримът ви има нужда от по-дълбока корекция, използвайте фон дьо тен, най-добре същия, който сте използвали за основа на грима си сутринта.

5. Най-добре е да не коригирате контурите на очите или пък да използвате за целта много лек и светъл грим.

6. При наличието на видими дефекти по кожата (пъпки, белези, пигментни петна), маскирайте ги внимателно, размивайки контура на коректора и после ползвайте пудра.

7. Пудрете се, само ако това е абсолютно задължително. Можете да ползвате пудра и пред хора – няма нищо лошо в това една симпатична дама да си напудри нослето публично. Постарайте се обаче да изглеждате непринудено.