Осем факта за най-добрите приятели на момичетата и най-злите врагове на момчетата.

#1

Вече се купуват като топъл хляб

Всяка втора жена е пробвала вибратор. Преди две години цифрите бяха доста по-успокоителни – тогава притежателка на подобна техника бе всяка пета жена.

#2

Според легендите, свой вибратор имала и Клеопатра. Нещо подобно може лесно да се конструира даже в домашни условия – в самата си същност той представлявал продълговата кутийка, напълнена със жужащи пчели.

#3

Първият механичен вибратор е тежал 18 кг., за да бъде управляван са били необходими двама човека и най-основно той бил предназначен за жени с психични разстройства.

Британският доктор Джоузеф Мортимър Гренвил го измисля през 1883 г. с цел лечение на "женска истерия". Методът на терапия може да се понрави и на днешните болни – пациентката трябвало да бъде доведена до оргазъм.



#4

Вибраторът "зайче" не винаги е бил с формата на заек, обикновено той се пуска във вид на "нещо кибер непонятно по форма".

В сериала Сексът и градът веднъж бе показана тази система "зайче", след което той започва да се ползва с по-голяма популярност, пишат от козметиката.com.

Тъй като в Япония има закон, съгласно който секс-играчките не бива да имат формата на полови органи. Производителите дълго размишлявали с какво може да заменят формата, но в крайна сметка се спрели на формата на заек.

#5

Обикновено жените се боят, че мъжете ще разберат неправилно това тяхно увлечение.
Както показват данните от статистиката, нещата са точно обратно. 81% от жените признават, че редовно използват вибратор при правене на секс и не виждат нищо нередно в това. В крайна сметка, вибраторът винаги може да бъде захвърлен.

#6

Вибраторите, за съжаление са единствената стока, чиято цена не се понижи, по време на кризата...

Някъде там през 2009 г., в самия пик на рецесията, компаниите, които произвеждат секс играчки повишиха цената им с 20 % и постигнаха доста добри приходи.

#7

Американският психотерапевт Джулия Коул е разработила вибратор с повишена мощност Emotional Bliss. Той е предназначен за жени след 40 години, на които, по мнението на създателката са необходими по-силни изживявания.

#8

В южните щати на САЩ (например в Алабама и Мисисипи) е забранена продажбата на всякакви секс-играчки, в това число и вибратори. През 2009 г. в Алабама е приет отделен закон, който забранява продажбата на секс-играчки на Св. Валентин.