Продължение.

Възможно ли е ботоксът да се премести от една част на тялото в друга?

Възможно е. Ботоксът може да се отдалечи към съседните мускули и да предизвика проблеми като диплопия (двойно виждане). Филърът ще се премести само ако докторът ви го постави неправилно или ако вие постоянно разтърквате мястото и избутате ботокса там, където не му е мястото.

Може ли ботоксът да изкриви лицето ви ако се инжектира неравномерно?

Възможно е, особено около устата. В тази област има 23 мускула и е необходимо да се инжектира еднакво количество на еднакви места от двете страни. Иначе ще имате изкривена усмивка.




След третиране с ботокс възможно ли е лицето ви случайно да замръзне в някакво неестествено изражение?

Не. Ботоксът предизвиква отпускане, а не стягане на мускулите. Въпреки това, прекаляването може да направи челото ви безизразно. А ако се инжектира в грешните места, може да ви лиши от способността да се усмихвате.

Могат ли имплантите на бузите да се разместят и да се спуснат надолу?

Определено.
Те са предразположени към местене и могат да слязат в устата ви. Но няма как да отидат по-надолу.

Ако се оперирате, за да намалите увисналата кожа на клепачите, може ли докторът да премахне прекалено много кожа, така че да не можете да затваряте очите си?

Да.
Това може да доведе до разраняване, инфекции и дори слепота.

Възможно ли е носът да се разпадне след операция?

Случва се рядко. Ако хирургът се е престарал с операцията или ако сте си правили прекалено много ринопластики, съществува такъв риск. Костите и хрущялът могат да се модифицират до един определен момент и след това те вече не могат да поддържат външната структура на носа ви, в резултат на което основата на носа може да поддаде.

Вярно ли е, присаждането на кожа от дупето върху лицето може да подмлади вида му?

Това е мит.
Но ако премахнете мазнини от дупето при липосукция, те могат да се използват като филър за изглаждане на бръчки по лицето... Въпреки че има шанс трансплантираната мазнина да се свие или да стане на бучки.

Може ли лабиопластиката (намаляването на срамните устни) да направи секса по-приятен?

Да, в някои случаи. Ако срамните устни са прекалено дълги, триенето на пениса в тях може да предизвика раздразнение, а и може да се сгъват навътре, когато мъжът прониква във вас. Намаляването на размера им може да премахне тези проблеми. Иначе няма нужда да се притеснявате за вида на срамните си устни - мъжете рядко се интересуват от него, но ако наистина не ги харесвате, лабиопластиката може да ви помогне да се чувствате по-уверени.

Можете ли да се пристрастите към пластичната хирургия?

Да.
Съществува разстройство, при което мозъкът не тълкува правилно начина, по който изглеждате. Например може да смятате, че носът ви е огромен като на Сирано дьо Бержерак, когато в действителност е нормален. Хората превръщат малките недостатъци във фикс идея и постоянно се подлагат на пластични операции в опит да ги поправят.

Могат ли имплантите на задните части да експлодират, ако паднете на тях?

Не.


Наистина ли има инжекция за G-точката?

Да. В G-точката се инжектира колаген, който се предполага, че увеличава размера й. Идеята е, че при уголемяването на богатата на нерви област ще се увеличи удоволствието и възбудата, защото ще усещате повече стимулация по време на секс. Но няма научно доказателство, което да доказва, че наистина работи.

Вярно ли е, че за да направят носенето на токчета по-удобно, някои жени си слагат инжекции в предната част на стъпалото, скъсяват си пръстите и премахват кутретата си?

Да. Случва се наистина рядко и определено не е препоръчително да се правят тези процедури само по козметични причини, но е възможно.

Коя е най-известната процедура сред мъжете?

Липосукция, най-вече на корема и паласките. Почти 58 000 мъже са се подложили на процедурата миналата година.