Ако искате да си направите нова къса прическа трябва задължително да я съобразите с формата на лицето си.

Ще ви помогнем мъничко представяйки ви някои от най-известните късокоси дами в съвременния шоу бизнес.

Разгледайте лицата и сравнете формата им с тази на вашето, а после изберете и перфектната къса прическа.

Овално лице: Ема Уотсън

На овалните лица им отива почти всичко, така че звездният фризьор Оскар Бланди препоръчва да заложим на супер къса подстрижка, за по-драматичен ефект. Помолете фризьора ви да подстриже косата ви, така че да е дълга около 3 сантиметра. Прическата се оформя лесно - ако желаете небрежен вид за през деня, само изкъпете и сте готови, или нанесете гел на влажна коса и разрошете за блестящ вечерен вид.


Кръгло лице: Дженифър Гудуин

Добре е да помолите фризьора си да остави малко повече дължина с по-дълги кичури отгоре, като при Дженифър Гудуин. Това ще удължи формата на лицето ви. След това изсушете косата със сешоар и кръгла четка или пригладете влажната коса със стилизираща пяна и разрешете с пръсти, за да получите обем, който ще придаде симетричност на лицето ви.

Сърцевидно лице: Хейдън Панетиер

Най-доброто при сърцевидното лице е, че очите изпъкват. Тъй като лицето ви е най-широко в горната си част и се стеснява към брадичката, фокусът пада на очите. Опитайте прическата на Хейдън, при която сресаната назад коса прави очите й да изглеждат по-големи. Кажете на фризьора си, че искате практична прическа, която можете да сресвате назад, така че да остави малко дължина на бретона. След това изсушете със сешоар и когато е вече суха, срешете косата на челото назад и я закрепете с гел или лак за коса и няколко фиби.

Квадратно лице: Кери Мълигън

Ако оставите малко коса на темето ще смекчите ефекта от силната челюст. Накарайте фризьора да я остави по-дълга отзад, както при Кери Мълигън (чието лице е някъде между квадратното и сърцевидното). След изсушаването, с пръсти оформете кичури или разрошете кичурите зад ушите си. Нанесете гел, за да ги фиксирате.

Ромбовидно лице: Риана

Страхотните ви скули могат да останат скрити под една по-дълга прическа, а според Бланди при къса подстрижка те наистина изпъкват. Той препоръчва зашеметяващ бретон като на Риана, който ще подсили ефекта и ще привлече вниманието върху скулите ви, като се спуска по лицето ви и свършва малко под нивото на очите. Използвайте преса и лак за нежно фиксиране, за да застане бретонът на правилното място.