Днес ще ви запознаем с втората част на материала за най-скъпите звездни сватби.

Ако сте пропуснали първата, можете да се запознаете с нея тук.

Доналд Тръмп и Мелания

Бизнес магнатът и партньорката му се ожениха през 2005-та в имението Mar-a-Lago в Палм Бийч, Флорида. Гости бяха знаменитости като Хилари Клинтън, Саймън Коуел и Барбара Уолтърс. С хайвер на стойност $18 000 и цветя за $500 000, това определено бе паметен ден. Мелания беше с рокля на Кристиан Диор, струваща $125 000, а цялостните разходи по сватбата бяха един милион.



Мадона и Гай Ричи

Двамата сключиха брак през 2000-та, а Мадона се възполва от помощта на известната си дружка Стела Маккартни за направата на 80 000 доларовата ѝ рокля. За да бъдат избегнати всякакви натрапници в шотланския замък Skibo, за охрана беше похарчено $70 000, а за храна и шампанско - $800 000. Приказната сватба започна с фойерверки за $200 000, но бракът на Гай и Мадона угасна през 2008 г. Общите разходи по сватбата се равняват на милион и половина долара, но е твърде вероятно разводът да е струвал доста повече.



Пиърс Броснан и Кейли Шей Смит

Екранният Джеймс Бонд и красивата му партньорка се ожениха в абатството Ballintubber в Ирландия, обградени от цветя на стойност $70 000. Неспособна да избере само една, Кийли смени две рокли на Ричард Тейлър, за общо $60 000. Общи разходи за пищното събитие - $1.5 милиона. Изглежда, че тази двойка надминаДоналд и Мелания.



Марая Кери и Томи Мотола

Дълго преди да стане госпожа Ник Кeнън, Марая се задоми с изпълнителния директор на Сони през 1993-та и денят беше точно какъвто бихте очаквали да спретне дивата. Марая носеше рокля на Вера Уанг в цвят слонова кост, стелеща се на талази от тюл, а главата ѝ красеше тиара с инкрустиран диаманд, завършваща с 11 метров шлейф. Петдесет момичета разпръскваха цветя около булката,(да петдесет, правилно прочетохте) а тя вървеше по пътеката в църквата St Thomas в Ню Йорк, огласяна от момчешки хор. Общи разходи по сватбата ? $500 000. Обща продължителност на брака? Пет години.