Комфортът на бебето ви е толкова важен, колкото и вашият собствен.

Правилният избор на матрак за вашето мъниче освен комфорт ще му донесе и сигурност и безопасност.

Подходящият бебешки матрак е от изключително значение, тъй като първите месеци и години са много важни за правилното развитие на детето.

Има няколко неща, който трябва да вземете в предвид преди да купите матрак за вашето бебе:

За да изберете подходящият матрак за бебето ви първо проверете размера на легълцето, на което детето ще спи. Не трябва да има голяма празнина между матрака и стените на легълцето — не трябва да има повече от един пръст разстояние.

Намерете достатъчно твърд матрак. Всички матраци на Magniflex са създадени, така че да се приспособят към вашето бебе и да му осигурят максимален комфорт. Меките матраци изглеждат като чудесен избор за един възрастен, но бебетата се нуждаят от по-твърда повърхност за спане. Това е така, защото те не могат да излязат от позиция в която са се завъртели по коремче, при която лицето им потъва в матрака. За да проверите колко е твърд матрака натиснете с ръка върху него и да вижте колко ръката ви потъва в матрака. Колкото повече е съпротивата, толкова по-твърд е матрака.

Пяна или пружини? Това е от съществено значение. Матраците с пяна са обикновено малко по-скъпи, отколкото тези с пружини, но за сметка на това осигуряват сигурност и най-добрата опора за бебето ви, докато с пружините рискувате, ако някоя се откачи или изскочи. Матраците с пяна са по-леки и съответно по-удобни когато сменяте чаршафите. Всички матраци на Magniflex са изработени от специални материали като Memory® foam и нямат пружини.

Проверете покритието на матрака. Многослойното покритие е гаранция за надеждност, при условие, че някой от слоевете се наруши. Също така най-горното покритие трябва да е максимално нежна към кожата на бебето. Бебешките матраци Magniflex имат хипоалергичен, памучен и анти-акарен слой, за да предпази бебето ви по най-добрия начин.

Помислете за парите, който ще вложите. Ако сте с ограничен бюджет, не се притеснявайте. Подходящият матрак за вашето бебе не е нужно да е на космически цени. Спокойно отделете между 130 и 250 лева за добър матрак с всички необходими качества, за да може детето ви да спи спокойно и необезпокоявано. Помнете, че това е една изключително важна покупка за вашето бебе и вашето спокойствие.

Ето и две предложения за вашето бебче:

Baby bamboo

* Предлага по-чиста и здравословна среда, заради хипоалергенните и антибактериални качества на бамбука.

* Гладката и заоблена структура на бамбуковите влакна, прави текстила мек и деликатен дори и за чувствителната бебешка кожа.

*Текстилът от бамбук е дишащ и държи хладно през лятото и топло през зимата.

Giotto Baby

* Направен от технологичнo напреднали, екологични и трайни материали.

* Осигурява основа за правилното развитие на костната система на бебетата и децата до 6 - годишна възраст.

* Текстилът е е специално разработен за Magniflex от Пиер Карден.