Ако решението, че искате да станете родители, вече е узряло у вас и партньора ви, добре е предварително да сте предприели някои действия – да сте започнали с приема на витамини и да сте спрели кафето например.

Ако искате да изкарате безпроблемна бременност, поне в частта, която зависи от самите вас, трябва да си изградите някои полезни навици.

Най-добрите съвети по отношение на храненето, към които можете да се придържате, са:

- тегло в нормални граници – важно е жената да не допуска драстично напълняване или отслабване само защото е решила, че е дошло време за забременяване. В редица случаи наднорменото тегло може да се окаже дори фактор, който да възпрепятства успешното и безпроблемно зачеване;

- съставете си балансирана диета. Нека храната, която консумирате, бъде разнообразна и балансирана. Така оргазнизмът ви ще си набави всички необходими му вещества;

- привикнете към спорта. Не става дума за тежки и изморителни тренировки, а за няколко пъти в седмицата, които ще ви донесат удовлетворение и разнообразие. Заложете на ходенето, карането на колело, аеробиката.

Някои специалисти препоръчват с първите опити за зачеване да започне и приемът на някои вещества. На първо място, става дума за фолиева киселина, която е от изключителна важност за плода през първите няколко месеца от бременността.

Добре е още да се приемат таблетки калций, укрепващи костната система на бебето. Желязо също е добре да се набавя чрез таблетки, защото в голяма степен зародишът изсмуква това, което се намира в майчиния оргазнизъм, съветват от mamita-bg.com.